CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

20:32 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Núvols alts

C 0km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Dos pantalles als carrers Primavera i Tomás Ortuño se sumen a altres millores introduïdes, com el sistema de guiat a places o un major nombre de càmeres de vigilància

El pàrquing de l'Aigüera incorpora en el seu exterior nous elements tecnològics d'informació sobre el nombre de places disponibles

19 octubre 2023
El parking de l’Aigüera incorpora en su exterior nuevos elementos tecnológicos de información sobre el número de plazas disponibles

L'aparcament públic de gestió municipal de l'Aigüera ha incorporat en les últimes dates nous elements tecnològics que facilitaran als usuaris tindre una major informació disponible sobre el nombre de places lliures d'aparcament, així com la tipologia d'estes.

Així, en l'exterior del pàrquing s'han col·locat dos pantalles informatives sobre el nombre de places disponibles. Totes dos pantalles estan situades al carrer Primavera i en la part alta de Tomás Ortuño. Les noves pantalles mostren una triple informació. D'una banda, el nombre de places lliures per a vehicles en general, per un altre el nombre de places disponibles destinades a vehicles de persones amb mobilitat reduïda i, finalment, també es mostra el nombre de places no ocupades per a vehicles elèctrics. A més, s'ha canviat el cartell d'entrada a l'aparcament, que es trobava deteriorat, per un altre més vistós i el mateix s'ha fet amb les tanques d'entrada i eixida, que ara compten amb il·luminació led per a fer-les més visibles. I d'igual forma, una altra pantalla a l'entrada del pàrquing informa del nombre de places lliures en cada planta.

Estos elements se sumen als ja existents a l'interior des de fa mesos com el sistema de trànsit guiat a places, el lector de matrícules per a l'accés i eixida. En este sentit, el regidor de Mobilitat, Francis Muñoz, ha ressaltat que "quan l'Ajuntament es va fer càrrec de la gestió del pàrquing ja vam dir que milloraria molt i que s'implantarien nous elements tecnològics".

Muñoz ha explicat que el sistema de guiat de places "és molt modern i permet als usuaris identificar fàcilment on hi ha places lliures i on no, i fins i tot el tipus de plaça". Per a això, en cada corredor s'informa del nombre d'estacionaments lliures i a més uns pilots de colors informen de si la plaça està lliure (verda), ocupada (roig) o si és per a vehicles de mobilitat reduïda (blava).

"Hem complit amb el compromís d'actualitzar tots els equips tecnològics del pàrquing, i continuarem implementant millores" ha indicat l'edil, que ha recordat que "també s'han actualitzat les bases de dades automàtiques". Altres novetats són l'augment del nombre de càmeres de vigilància, places per a vehicles amb remolcs o places més àmplies dirigides a vehicles familiars amb carrets de xiquets, entre altres.

A més de tots estos elements, les modificacions introduïdes en la gestió de l'aparcament inclouen una significativa rebaixa en els preus. D'acord amb l'Ordenança número 44 reguladora del preu públic per la prestació de servei d'aparcament en este pàrquing, la quantia amb caràcter general és ara de 0,317 euros per minut i 1,90 euros l'hora, amb un import màxim per dia de 38 euros.

En estos preus generals també es contemplen algunes bonificacions. Els titulars de l'adhesiu de Resident gaudixen d'un descompte del 36,9%, de manera que el preu per minut és de 0,020 euros i d'1,20 euros/hora. L'import màxim per dia és de 28,80 euros. Igualment, els clients d'establiments hotelers (hotels, hostals, apartaments turístics, etc.) del centre de Benidorm compten amb un descompte del 21,14%, amb un preu per minut de 0.025 euros i un preu per hora d'1,50 euros. En este cas, l'import màxim per un dia serà de 36 euros.

La bonificació d'una hora d'aparcament gratuït en presentar un tiquet de compra en comerços, bars, restaurants, etc. del centre de Benidorm també beneficia a més usuaris, en haver passat dels 60 euros de l'any passat als 20 euros d'ara.

El parking de l’Aigüera incorpora en su exterior nuevos elementos tecnológicos de información sobre el número de plazas disponibles