CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

10:26 AM

HORA BENIDORM

16ºC

Núvols alts

N 30km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'exposició es compon de sis obres de gran format esculpides en marbre i bronze que seran a la ciutat fins a març de 2025

Les escultures monumentals de Jiménez Deredia mostren 'El viatge de la vida' en el Passeig de Ponent de Benidorm

29 febrer 2024
Las esculturas monumentales de Jiménez Deredia muestran ‘El viaje de la vida’ en el Paseo de Poniente de Benidorm

Encant, Amanyac, Refugi, Consciència, Somni i Crepuscle són els noms de les sis escultures monumentals de l'artista costa-riqueny Jorge Enrique Jiménez Deredia que des d'este mateix dijous poden visitar-se en el Passeig de Ponent de Benidorm. L'exposició, englobada sota el nom 'El viatge de la vida' i composta per sis grans escultures realitzades en marbre i bronze, ha sigut inaugurada per l'alcalde de la ciutat, Toni Pérez, i pel mateix artista, que ha guiat als assistents al llarg d'un recorregut que ha anat sumant participants, atrets per la bellesa de les obres i la possibilitat d'escoltar de primera mà les explicacions del seu creador.

La mostra, promoguda per la Regidoria de Patrimoni Històric i Cultural de l'Ajuntament de Benidorm, que dirigix Ana Pellicer, arriba a la ciutat com a fruit de la col·laboració amb la Ciutat de les Arts i les Ciències, on ja va estar exposada l'any 2015 i després de passar pels carrers de ciutats com Florència, Roma, Ciutat de Mèxic, Shanghai o Miami. "I ara Benidorm és una etapa més d'este 'Viatge de la vida'", com ha destacat Jiménez Deredia, que és a més el primer escultor llatinoamericà que té obra en la Basílica de Sant Pere en el Vaticà, a l'interior d'un nínxol projectat per Miguel Ángel Buonarroti entre 1544 i 1564.

Toni Pérez ha traslladat que per a Benidorm "és un orgull poder tornar a gaudir" d'esta col·lecció "en un espai com este Passeig de Ponent, convertit en un autèntic museu a l'aire lliure". Així mateix, el primer edil ha recordat que estem davant "una altra exposició meravellosa, cultura al carrer i d'altíssim nivell", en el que ha qualificat "d'una gran sala d'exposicions des de Benidorm per al món".

"El fet cultural al carrer, en este cas a través de l'escultura monumental, fa que en qualsevol moment del dia, en una ciutat com esta on la vida succeïx a peu, et trobes amb una obra d'art d'incalculable valor, pugues dialogar amb ella i establir la teua connexió", ha declarat l'alcalde. Així mateix, ha reflexionat sobre la mateixa obra per a assenyalar que "tot el seu relat és també el relat de Benidorm: la mar i la importància que per a nosaltres té l'aigua; els vaixells; el mateix viatge de la vida, i tot això a l'aire lliure", considerant que el lloc en el qual estan exposades és "el marc idoni perquè hi ha també un diàleg entre la mar i la terra i eixos perfils de la nostra Serra *Gelada o del nostre horitzó i l'illa, que combinen molt bé amb el que Jiménez Deredia ens vol transmetre amb la seua obra a Benidorm".

Finalment, el primer edil s'ha mostrat convençut que seran "milers les persones que gaudiran" d'esta exposició, que serà a la ciutat fins a març de 2025, i ha traslladat l'agraïment tant a l'artista com a la directora de continguts de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Miriam Atienza, per haver triat a Benidorm per a albergar esta "magnífica obra".

Una etapa del seu viatge pel món

Per part seua, Jorge Jiménez Deredia ha manifestat que la possibilitat d'exposar la seua obra al carrer permet que el gran públic, "independentment de la seua condició econòmica i social, puga tindre contacte i relació amb estes escultures". Per això, ha considerat que, després de visitar algunes de les ciutats més importants del món, "va sorgir la possibilitat de portar les escultures a esta ciutat, ens van parlar del paisatge extraordinari que tenia Benidorm i estos paisatges tan especials com la mar, la muntanya, l'illa que està darrere. I vam vindre a veure-ho, ens va encantar l'energia, i això ens va fer prendre la decisió que esta podria ser una etapa molt important d'esta exposició".

Pel que fa a l'exposició en si, la mateixa està formada per sis escultures de gran format, de color blanc i negre i que estan esculpides en marbre i bronze, respectivament, cadascuna d'elles amb un pes d'entre 6 i 7 tones. Totes elles componen una col·lecció d'escultures simbòliques, on l'esfericitat és l'element fonamental perquè "està vinculat amb la vida, amb l'ésser humà, i amb el raonament que nosaltres estem fent un viatge, que és el viatge de la vida, des del significat de la participació còsmica de la nostra pròpia existència: som un granet d'arena en la immensitat de l'univers, però l'univers necessita de nosaltres perquè nosaltres som part d'ell", ha explicat l'artista.

Totes les peces disposen d'un codi QR que permetran a l'espectador realitzar un escaneig amb el seu telèfon mòbil, que els conduirà a una pàgina on poden obtindre tota la informació de cadascuna de les escultures, de la col·lecció i del mateix artista. "Tot el que podries obtindre en un museu, però a l'aire lliure, sense haver de pagar cap bitllet i gaudint alhora del paisatge", segons Jiménez Deredia.

Per part seua, la directora de continguts de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Miriam Atienza, ha destacat que el projecte de museu a l'aire lliure que està desenvolupant l'Ajuntament de Benidorm "casa molt bé amb el treball que des de fa anys estem duent a terme en la Ciutat de les Arts i les Ciències per a traure la cultura al carrer, perquè entenem que no tothom entra als museus i és una manera d'acostar i fer gaudir de l'art a cada persona. A més, ha valorat que la ciutat "té espais expositius a l'aire lliure que són magnífics".

Sobre este punt, l'edil de Patrimoni Històric i Cultural, Ana Pellicer, ha recordat l'"estreta i fructífera relació" que unix a Benidorm amb esta institució, que "s'ha traduït en la presència a la nostra ciutat d'exposicions d'artistes internacionals com Arne Quinze, així com autors nacionals com Cristóbal Gabarrón".

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Corte voz 3 Deredia
Audio file
Corte voz 4 Deredia
Audio file
Corte voz 5 Deredia
Audio file
Corte voz 6 Miriam
Audio file
Corte voz 7 Miriam
Audio file
Video Url