CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

22:04 PM

HORA BENIDORM

19ºC

Poc núvol

N 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Una dotzena de restaurants prendran part en esta primera cita que comença demà i es prolonga fins al 10 de març

Benidorm inicia el calendari gastronòmic de 2024 amb les XII Jornades de la Cullera

29 febrer 2024
Presentación del Benidorm Gastronómico 2024

El Benidorm Gastronòmic 2024 tira a caminar demà divendres 1 de març amb les XII Jornades de la Cullera, un clàssic en el calendari gastronòmic local, que cada any i amb cada cita es consolida i gaudix de major acceptació entre veïns i turistes. Este matí ha tingut lloc la presentació en l'edifici el Torrejó, amb presència de l'alcalde Toni Pérez, el vicepresident d'Abreca, Alex Frattini, i el padrí del Benidorm Gastronòmic 2023, Manuel Martínez, del restaurant El Ducado.

Dotze seran els restaurants de la ciutat que prenguen part en les Jornades de la Cullera (Bolikki, El Esturión, El linaje de Castilla, Jardín Mediterráneo, La Cava Aragonesa, La Marina, La Tapería, Mal Pas, Mía Social Club, Pinocchio Playa, Punto de Sal i La Taberna Andaluza), que se celebraran de l'1 al 10 de març, amb menús a 25 euros.

La resta del calendari del Benidorm Gastronòmic 2024 queda de la manera següent: del 12 al 21 d'abril se celebraran les IV Jornades de la Tonyina, del 14 al 23 de juny serà el torn del XIV Concurs de Tapes i Pintxos. Li seguirà el III Concurs de Cocktails del 13 al 22 de setembre i tancaran el cicle les XIII Jornades dels Arrossos del 25 d'octubre al 3 de novembre.

Alex Frattini ha agraït el suport de l'Ajuntament en les activitats que realitza Abreca i ha fet el mateix amb el padrí de 2023, Manuel Martínez, abans d'afirmar que 2024 "serà un any de rècord".

Precisament, el padrí sortint ha sigut l'encarregat de donar la benvinguda al nou; un càrrec que ha recaigut en Juan Fernández, del restaurant El Esturión. Martínez ha expressat el seu desig que els jóvens "seguisquen la trajectòria dels seus majors en l'hostaleria i restauració perquè Benidorm és la millor ciutat d'Espanya".

Fernández, per part seua, ha agraït "als qui han pensat en el meu com a padrí" i en la seua intervenció ha recordat els canvis haguts en l'hostaleria de Benidorm amb el pas dels anys." Abans barallàvem per veure qui treballava més i per oferir uns preus més econòmics i ara és tot el contrari, a vore qui oferix més qualitat" ha afirmat. Això l'ha dut a demanar als nous empresaris "que invertisquen a Benidorm, que té moltes possibilitats".

L'alcalde Toni Pérez ha tancat l'acte assenyalant que "el Benidorm Gastronòmic és alguna cosa molt nostre" i ha destacat la creixent importància de la gastronomia en la idiosincràsia de la ciutat. "Hem començat esta setmana parlant de gastronomia amb l'assemblea d'EuroToques, un espai per a la reflexió i debat de cuiners d'Espanya" i ha assegurat que a Benidorm "el bar, el restaurant, l'hostaleria, és l'ànima del carrer". "Cada restaurant es convertix en la casa d'aquell que el visita i això ho feu molts tot l'any, però especialment amb el Benidorm Gastronòmic".
Pérez ha augurat que les Jornades de la Cullera, seran "un èxit, com sempre" gràcies al fet que "cadascun posa el millor de si mateix". En la seua opinió, la gastronomia a Benidorm "no és complement de res, sinó que és turisme en si mateixa".

Audios relacionados
Corte voz 1 Alex Frattini
Audio file
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file
Corte voz 5 Juan Fernández
Audio file
Corte voz 6 Juan Fernández
Audio file