L'Ajuntament va cedir els terrenys on hui es construïx un depòsit d'unitats mòbils de l'L9 del TRAM
La Generalitat assumix la petició de l'Ajuntament de suprimir el pas a nivell de l'Av. Beniardà
L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha rebut al conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, en la visita que el mandatari autonòmic ha cursat a la ciutat amb motiu de les obres de millora i ampliació que s'estan executant en l'estació del *TRAM i la construcció del nou depòsit per a les unitats mòbils d'FGV (Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana) en uns terrenys cedits a l'empresa pública per l'Ajuntament.
En el recorregut per les instal·lacions del ferrocarril, l'alcalde ha estat acompanyat pels regidors de Mobilitat i Urbanisme, José Ramón González de Zárate i Lourdes Caselles, així com de representants dels altres grups amb representació municipal. També han sigut presents la directora gerent d'FGV, Anais Menguzzato i personal tècnic de l'empresa pública.
Durant el recorregut, el conseller ha confirmat a l'alcalde que la Generalitat accedirà a l'antiga aspiració de la ciutat de suprimir el passe a nivell del ferrocarril per l'avinguda de Beniardà i la seua aposta per la tramviarització, en una zona que es vorà totalment restaurada gràcies a les inversions previstes en l'EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integral).
Espanya ha anunciat que les obres suposaran una inversió de 5 milions d'euros. "Està a punt d'acabar-se el projecte –ha precisat– amb un termini d'execució posterior de vint-i-dos mesos". A esta inversió, dedicada al pas subterrani de vehicles, cal afegir les obres de tramviarització i urbanització de la zona que suportaran íntegrament les arques municipals i el pressupost de les quals ascendix a 1.500.000 euros a invertir en dos anys.
Toni Pérez ha agraït la presència d'Espanya a la ciutat i també la inversió que s'està realitzant "que té a veure molt amb la resiliència precisament de la ciutat i del destí". L'alcalde ha recordat que la ciutat, sumida en un "període de resistència" a causa de la crisi econòmica provocada per la situació sanitària, necessita ajudes per a "posicionar-nos millor en una cosa fonamental" que en la indústria turística sempre destaca, "l'aposta per la innovació i la sostenibilitat".
L'alcalde ha posat l'accent que les millores que es duguen a terme a la ciutat han de ser sostenibles i propostes des de l'"aliança" entre les administracions, prenent com a referent l'ODS (Objectiu de Desenvolupament Sostenible) número 17 de les Nacions Unides. Aliança entre la Generalitat i l'Ajuntament que permet que Benidorm "continue sent motor econòmic de la Comunitat Valenciana" i "referent com a capital del turisme del Mediterrani", tenint present que "com millor siga per a Benidorm, millor serà per a la Comunitat Valenciana".
Fruit d'aqueixa aliança és la col·laboració de l'Ajuntament amb FGV que ha permés l'ampliació de l'estació, la construcció dels depòsits de material mòbil i l'ampliació de les andanes en uns terrenys de propietat municipal. A canvi, l'empresa està construint una pista verda que partirà des de l'estació i comunicarà amb la Ciutat Esportiva 'Guillermo Amor'.
Cicloparc en l'estació del TRAM
Durant la visita a la ciutat, s'ha donat a conéixer el nou Cicloparc que començarà a prestar servici d'ací a poc temps per als usuaris del TRAM. Es tracta d'una assistència d'estacionament de bicicletes vigilada a la qual es podrà accedir amb una targeta personalitzada i amb el títol de transport en vigor.
L'usuari podrà deixar en el Cicloparc la seua bicicleta durant un màxim de 24 hores i combinar el seu ús amb el del 'trenet'.