Gonzalo Devesa, a l'oboé, i Graham Jackson, al piano, oferixen un programa dels compositors espanyols Manuel de Falla, Óscar Navarro i Ricardo Llorca
Gran èxit de l'Ensemble II Valenciano en el Cicle de Grans Recitals de Benidorm

El Saló d'Actes de l'Ajuntament de Benidorm ha acollit a boqueta nit un nou concert del cicle de Grans Recitals, protagonitzat per l'Ensemble Il Valenciano, format en 2020 pel oboísta benidormer Gonzalo Devesa per a promoure i difondre la música de compositors espanyols menys coneguts pel gran públic. Una cita que ha comptat amb el regidor de Cultura, Jaime Jesús Pérez i diversos membres del govern local i que pràcticament ha omplit el recinte.
Per a esta ocasió, l'ensemble ha estat representat pel mateix Gonzalo Devesa i Graham Jackson, tots dos professors del Real Conservatori Superior de Música de Madrid (RCSMM). A través d'un duo d'oboé i piano, han interpretat música de compositors espanyols, com Manuel de Falla (1876-1946), amb ‘L'amor brujo'; o els alacantins Óscar Navarro, amb ‘Legacy’; i Ricardo Llorca i ‘El combat del somni’. Este últim, establit a Nova York, però natural de Benidorm, recentment ha rebut el Premi Cultura de la Comunitat de Madrid en l'especialitat de música clàssica.
Gonzalo Devesa Va iniciar la seua formació en la Unió Musical i en el Conservatori de Benidorm, on va obtindre el Premi Extraordinari. Més tard, es va llicenciar en el Conservatori Superior de València. És doctor Cum laude en Art i Producció per la Universitat Politècnica de València. Posseïx dos títols de Màster en Educació i en Ensenyaments Artístics.
Com a intèrpret ha sigut membre de la Jove Orquestra Nacional d'Holanda, Jove Orquestra de Vent de la Unió Europea i de la The World Orchestra de Joventuts Musicals (JMWO/TWO), entre altres. Així mateix, ha sigut integrant de la Shen Yun Symphony Orchestra de Nova York, orquestra amb la qual va realitzar una gira pels Estats Units.
Dins de la investigació artística dirigix números Treballs de Final de Grau i Tesis Doctorals. Entre les seues publicacions destaca la seua reconstrucció de l'òpera ‘Una cosa rara’ de Vicente Martín i Soler, per l'editorial Dos Concordes. A més, forma part del comité editorial de l'Anuario de Filosofía de la Música (Oviedo, Espanya).
Graham Jackson, per part seua, va estudiar en The Guildhall School of Music and Drama on va ser guardonat amb diversos premis per la interpretació de les obres de Beethoven, Mozart i John Ireland. Després de la seua graduació va continuar estudiant durant dos anys sota la direcció de Joan Havill, obtenint el Títol del Concert Recital Diploma. Va ampliar els seus estudis gràcies a diverses beques per a continuar durant tres anys en l'Acadèmia Liszt Ferenc de Budapest amb Peter Solmos i Ferenc Rados. Des de l'any 1990 residix a Madrid on la seua activitat professional es repartix entre la concertística i la pedagògica. Ha actuat en països com Polònia, Rússia, Portugal, Hongria, Alemanya, Suïssa, Holanda, Jamaica, etc. I a Espanya ha tocat a l'Auditori Nacional (Madrid), la Fundació de Juan March, el Palau de la Música de València, el Palau de les Arts i ha participat com a solista amb l'Orquestra de la Comunitat de Madrid. Ha treballat a l'Escola Superior de Música Reina Sofia en la càtedra de violí amb Zakhar Bron i en la de trompa amb Radovan Vlatkovic.


