La ciutat llança este pilot que funciona amb un dispositiu electrònic que opera en múltiples idiomes i que forma part de l'estratègia DTI
Benidorm activarà a la primavera el servici PATTI d'atenció sanitària turística intel·ligent per a majors
Tan sols un dia després d'anunciar la configuració de Benidorm com Smart Destination Living Lab, l'alcalde, Toni Pérez, ha avançat que "la pròxima primavera s'activarà el servici públic PATTI d'atenció sanitària turística intel·ligent per a majors". Un projecte enfocat a "generar major protecció" al visitant, fonamentalment estranger, i que ahir mateix en el marc de Fitur es va traslladar a la ministra de Turisme, Reyes Maroto.
Toni Pérez ha explicat que es tracta d'un programa pilote que "es va anunciar el setembre passat, que arriba de la mà de la consultora Wellcomtour i que després de la fase de proves ja està pràcticament en disposició de començar a funcionar, mancant concloure l'arquitectura de protecció de dades, apartat sens dubte al qual s'ha posat més zel, per a assegurar en tot moment la confidencialitat de la informació mèdica que l'usuari trasllade".
Així, a partir de la pròxima primavera, l'Ajuntament, a través de Visit Benidorm, oferirà este servici a turistes pluripatològics sènior o amb necessitats especials que d'esta forma "comptaran amb un plus de seguretat mèdica durant la seua estada a la ciutat". "D'esta forma –ha remarcat– l'edat i els possibles problemes de salut o mobilitat ja no seran un impediment per a viatjar a Benidorm".
Esta iniciativa de Protecció i Atenció Turística Tècnica Intel·ligent (PATTI) funciona amb un dispositiu electrònic amb geolocalitzador i intercomunicador amb botó d'emergències SOS, i disposa a més de sensor de caigudes i de situacions d'emergència que "monitora a l'usuari permetent conéixer les seues necessitats, millorar els procediments i activar protocols d'actuació i comunicació en la seua llengua d'origen en cas de necessitat".
El desplegament d'este servici PATTI posiciona a Benidorm "com a innovador tecnològic en l'acolliment de turistes amb necessitats especials", al mateix temps que "ens permet avançar en la nostra estratègia de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
Segons han traslladat des de Wellcomtour, este dispositiu es pot contractar a través de la web patti.es. En arribar el seu allotjament, l'usuari rebrà el seu dispositiu per a fer ús d'este servici, operatiu les 24 hores els set dies de la setmana.
En cas d'incidència, a través de PATTI es gestiona el problema, s'envia el servici d'ambulància, es trasllada a la persona a l'hospital de referència i a este, simultàniament, es deriven les dades necessàries per a una assistència més eficient, "amb el que es reduiran els temps d'espera i l'atenció serà immediata i personalitzada". A més, el servici s'encarregarà de comunicar-se amb la família de l'usuari, en cas de necessitat.
Des de Wellcomtour, Óscar Nomberla ha assenyalat que este programa pilot "es desenvoluparà durant sis mesos", després "s'avaluarà i actualitzarà per a aplicar-ho a nous mercats". Amb els cent dispositius programats inicialment s'atendrà 1.200 turistes en el període pilot en "una aposta de qualitat per a un turisme de qualitat".
En estos moments, els gestors de PATTI ja han signat els permisos amb els dos hospitals privats de la ciutat, IMED Llevant i HCB, que han mostrat el seu suport absolut a este servici; al mateix temps que altres ciutats ja han mostrat el seu interés a implantar-lo.