L'alcalde i l'edil d'Ocupació visiten als alumnes contractats en tallers, que compten amb una subvenció de 528.000 euros de LABORA
Vint jóvens es formen en jardineria i educació ambiental amb el programa 'T'Avalem Benidorm Sostenible'
Vint jóvens de Benidorm es troben formant-se en jardineria i educació i interpretació ambiental dins del programa Garantia Juvenil 'T'Avalem Benidorm Sostenible', mitjançant el qual l'Ajuntament de Benidorm els contracta i forma durant un any. L'activitat dels contractats, jóvens aturats menors de trenta anys, va donar principi a principis del passat mes de juny en el Centre de Formació per a l'Ocupació Pepita Puchades i es prolongarà fins a juny de 2025, combinant la formació teòrica amb la pràctica.
Tots ells han rebut este matí la visita de l'alcalde Toni Pérez i de la regidora d'Ocupació, Mónica Gómez, els qui s'han interessat per les seues impressions durant les primeres setmanes del projecte i els han animat a aprofitar esta oportunitat formativa, que té com a objectiu facilitar-los l'accés al mercat laboral.
El projecte de l'Ajuntament ha rebut del Servici Valencià d'Ocupació i Formació-LABORA una subvenció de 528.256,80 euros procedent del Fons Social Europeu+, amb el qual es finança la contractació de les persones participants i la de l'equip docent que s'encarregarà de la seua formació. El programa, a més, es complementa amb una aportació municipal de 50.000 euros.
Els vint participants es distribuïxen en dos grups de deu persones cadascun per a les especialitats d''Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria i Instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes' i d''Interpretació i educació ambiental'.
L'alcalde ha recordat en la visita que 'T'Avalem' és "un programa mixt d'ocupació i formació, en el qual, d'una banda, l'alumnat rep formació teòrica i pràctica i per un altre fa treballs d'interés públic, aplicant tot l'aprés". Toni Pérez ha incidit que "este programa es dirigix a jóvens de 16 a 30 anys i suposa una gran oportunitat per a millorar la seua ocupabilitat o ampliar els seus coneixements en una nova especialitat". "Per això els hem animat que s'ocupen a fons en esta formació, que aprofiten l'oportunitat, perquè els puga servir per a la seua futura vida laboral" ha afegit.
Així mateix, el primer edil ha valorat que "en esta edició les dos especialitats formatives estan directament relacionades amb la sostenibilitat", un tema "de total actualitat i al qual s'ha de dirigir l'acció pública i privada des d'ara mateix" i que, al seu judici, "obri un enorme ventall de possibilitats als joves que participaran en el projecte".
Durant l'any de duració del programa, els dos grups reben formació teòrica en el mateix centre 'Pepita Puchades', i mentre que la part pràctica la duran a terme en edificis, instal·lacions i espais públics municipals, en funció de les necessitats del moment.
En concret, els alumnes d''Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria i Instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes' realitzaran el projecte d'un jardí mediterrani al costat del Patinòdrom, situat en la partida del Salt de l'Aigua.
Pel que fa al taller de 'Interpretació i educació ambiental', els contractats realitzaran un projecte d'educació ambiental de la mà de la Regidoria de Medi Ambient.