EL TEMPS A BENIDORM ARA

13

12:19 PM

HORA BENIDORM

26ºC

Núvol

E 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

30%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Fins al 30 de juny es podrà exercir el vot telemàtic a través de la plataforma https://benidorm.governalia.es

Obert el termini de votació de les propostes presentades al Pressupost Participatiu de 2025

10 juny 2024
Abierto el plazo de votación de las propuestas presentadas al Presupuesto Participativo de 2025

S'han rebut 82 propostes, més de la meitat en l'àrea d'Urbanisme, Escena Urbana i Mobilitat.

Este dilluns s'ha obert el termini de votació de les propostes presentades al Pressupost Participatiu de 2025. L'edil de Participació Ciutadana, Ana Pellicer, ha informat que "fins a les 23.59 hores del pròxim 30 de juny, totes les persones majors de díhuit anys empadronades a la ciutat poden votar telemàticament les seues propostes favorites a través de la plataforma https://benidorm.governalia.es".

Segons ha detallat Pellicer, "en total s'han presentat 82 propostes, més de la meitat relatives a l'àrea d'Urbanisme, Escena Urbana i Mobilitat". Concretament, de les actuacions o accions plantejades per la ciutadania, 43 –dos d'elles iguals– s'emmarquen en esta àrea; mentre que s'ha presentat 13 propostes en el bloc d'Educació, Cultura, Joventut i Esports, i altres tantes en matèria de Medi Ambient i Neteja Viària –dos d'elles d'idèntic contingut–. El bloc de Turisme, Platges i Seguretat ha rebut 9 propostes i 4 el relatiu a Igualtat, Benestar Social, Sanitat i Tercera Edat.

La regidora ha recordat que "a través del Pressupost Participatiu, la ciutadania determina a quines actuacions o projectes s'ha de destinar part dels diners reservats per a inversions". "Parlem d'una eina molt potent, operativa des de 2016, i de la qual han eixit projectes tan interessants com zones de jocs infantils als parcs de l'Aigüera i Elx, la passarel·la que unix el barri dels Tolls amb el Palau d'Esports, la rotonda de l'avinguda Ricardo Bayona, l'adequació de l'antiga casa de peons caminers de la via Emilio Ortuño com a centre expositiu o el nou parc situat en l'avinguda Marina Alta", ha agregat.

Per això, Pellicer ha animat a la ciutadania a "ser part activa d'este procés i votant per les propostes que els resulten més interessants d'entre totes les presentades".

Una vegada finalitze el termini de votació, una comissió tècnica s'encarregarà d'avaluar i prioritzar les actuacions sobre la base dels criteris de justícia distributiva recollits en les bases de l'autoreglament del Pressupost Participatiu 2025. Així, es donarà prioritat a les actuacions que contribuïsquen a satisfer necessitats bàsiques de la població (aigua, llum, seguretat, educació, convivència ciutadana, etc.); que ajuden a reduir la desigualtat social (de gènere, de renda, d'ètnia, o per motius de discapacitat física o psíquica); les que atenguen criteris de sostenibilitat ambiental (comptant amb recursos pròxims, renovables, descentralitzats i autosuficients); les que beneficien a un percentatge major de població; o aquelles en les quals no s'haja invertit abans o no s'haja invertit prou.

Posteriorment, les propostes seran objecte d'un informe de viabilitat tècnica i econòmica per part del personal tècnic de l'Ajuntament, començant per la més puntuada i fins al límit màxim de despesa autoritzada. En el cas que alguna de les propostes no fora viable tècnicament, "s'inclourà en un altre llistat i se seleccionarà la següent més votada en la llista de la priorització definitiva".

Finalment, les propostes aprovades d'acord amb l'autoreglament s'elevaran a Alcaldia per a la seua tramitació, atés l'ordre de prioritat resultant del procés de selecció, executant-se l'any pressupostat aquelles obres que no requerisquen concurse públic o projecte tècnic específic o ser sotmesa a exposició pública.

Audios relacionados
Corte voz 1 Ana Pellicer
Audio file
Corte voz 2 Ana Pellicer
Audio file
Corte voz 3 Ana Pellicer
Audio file
Corte voz 4 Ana Pellicer
Audio file