En 2017 va haver-hi 95 produccions, que es van traduir en més de 8.700 pernoctacions i en 3.225 contractes amb empreses, figurantes i tècnics
Les produccions audiovisuals creixen un 12% i deixen en la ciutat 3 milions d'euros
Benidorm va ser durant 2017 plató de 95 produccions audiovisuals, un 12% més que l'any anterior, segons les dades del balanç anual de la Film Office que hui han presentat l'alcalde, Toni Pérez, i la responsable d'esta, Rosa Llorca, i que revelen que esta activitat va elevar la despesa feta en la ciutat fins als 3 milions d'euros. El mateix balanç indica que també hi ha hagut un increment percentual en l'estada mitjana dels equips de producció (que se situa en 3-4 dies) i en les pernoctacions hoteleres lligades a l'activitat audiovisual: més de 8.700.
L'alcalde ha destacat que "són dades molt bones" fruit "del magnífic treball que s'està fent des de la Film Office" en col·laboració i "estreta relació" amb els diferents departaments municipals, amb la Fundació Visit Benidorm i amb empreses privades. Pérez ha incidit que l'augment de l'activitat "confirma que Benidorm és un magnífic aparador i que s'està sabent esprémer tot el que pot portar-nos este segment", una senda que "alguns Ajuntaments comencen a transitar ara" i en la qual la ciutat "és pionera".
La responsable de la Film Office ha explicat que "treballar este segment de l'audiovisual" és important "no solament per l'impacte en termes d'ingressos i creació d'ocupació, sinó també de promoció de la destinació pràcticament a cost zero".
Llorca ha detallat que les 95 produccions realitzades a Benidorm s'han traduït en 350 dies efectius de rodatge o enregistrament, "quasi una diària". A açò han contribuït de forma significativa el rodatge de la 10a temporada de la sèrie britànica 'Benidorm', l'enregistrament de la sèrie francesa 'Ad Vitam' durant dos setmanes i la del llargmetratge 'RG02' del director Romain Gavras al llarg de cinc setmanes. Pel que fa a l'ocupació, l'activitat audiovisual ha suposat la signatura de "més de 150 contractes amb empreses, 75 amb tècnics i quasi 3.000 amb figurants".
Al marge de les produccions ja assenyalades, l'encarregada de la Film Office ha fet referència, entre altres, a l'anunci d'una marca d'ulleres de sol amb el ciclista Marc Cavendishh –rodat en la zona de Serra Gelada-, els nous espots de signatures ja habituals com Audi o Mercedes, el llançament del Citroën Mehari –amb imatges del parc natural i del Passeig de Ponent-, o el retorn a Benidorm d'HM i el Corte Inglés per a dos de les seues campanyes.
Llorca ha manifestat que a més dels seus escenaris naturals i urbans la clau de Benidorm a l'hora de captar rodatges i produccions és la rapidesa a l'hora de tramitar permisos. A més, l'aprovació enguany de l'Ordenança Reguladora de la Realització de Productes Audiovisuals ha implicat una "espenta" a l'activitat, ja que "és un instrument que oferix unes garanties de treball a les productores i a la mateixa ciutat". Justament la redacció d'esta ordenança, una de les poques que operen en l'àmbit nacional, incidix en el concepte de Benidorm com a ciutat 'film friendly'.
De cara a este 2018, "les expectatives són també bones" i en breus setmanes s'oferiran més detalls de produccions importants que es desenvoluparan a Benidorm.
Impuls a l'activitat audiovisual local i provincial
L'alcalde, per la seua banda, s'ha referit també a les oportunitats que s'obrin enguany amb la creació de la Costa Blanca Film Comission, en la qual Benidorm "ha col·laborat molt intensament" i que contribuirà a "posicionar-nos encara més" dins del segment audiovisual. També amb l'objectiu d'impulsar l'activitat dels professionals de l'audiovisual de Benidorm i la zona, la nova web de la Film Office que es llançarà el març vinent inclourà una Guia de Recursos en la qual es relacionen les empreses, tècnics i oficis relacionats amb l'audiovisual en l'àmbit local i provincial.