Pérez participa en l'acte de clausura de l'Assemblea General dels hotelers
L'alcalde destaca el paper d'Hosbec "en els projectes que han col·locat a Benidorm en l'elit de les ciutats innovadores"
L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha felicitat hui el sector hoteler de Benidorm per l'esforç i determinació amb el qual està afrontant els nous reptes que planteja el mercat turístic i per "el constant compromís amb l'excel·lència i la qualitat en els seus servicis". El primer edil ha acompanyat este matí als hotelers en l'acte de clausura de l'assemblea anual d'Hosbec al costat del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, el president d'Hosbec, Antonio Mayor, i el director de Banca d'Empreses de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Bernardino Gosp.
En la seua intervenció, Toni Perez ha traslladat als hotelers l'última distinció que ha rebut Benidorm per l'aposta que fa per la innovació en la governança i la gestió turística intel·ligent, i ha revelat que el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, ha concedit a Benidorm la distinció de "Ciutat de la Ciència i la Innovació". La resolució, datada el 12 d'abril acaba de ser publicada en el BOE i notificada a l'Ajuntament a través de la Secretària d'Estat d'Universitats, Investigació, Desenvolupament i Innovació.
L'alcalde ha subratllat el paper actiu "i fonamental" que ha vingut exercint Hosbec "en l'execució dels projectes que hui són ja una realitat i que han acabat per col·locar a Benidorm en l'elit de les ciutats que transiten pel camí cap a l'excel·lència. Ciutats —ha afegit—, que presten permanentment un servei a dos comunitats molt diferents i que viuen perfectament integrades, la que residix ací i la que ens visita". Toni Pérez ha subratllat que Hosbec "és el millor exemple d'una ciutat que crec que està fent les coses raonablement bé".
El primer edil ha destacat també el paper fonamental que ve prestant Hosbec en el si de la Fundació Visit Benidorm, a la qual s'ha referit com un exemple de col·laboració públic-privada en matèria turística. "El lideratge turístic de Benidorm —ha dit—, és responsabilitat de tots perquè a tots beneficia la marca, la destinació i la ciutat".
Toni Pérez ha recordat que el sector turístic s'enfronta permanentment a reptes "que no hem de complicar—ha dit—, amb propostes respecte a la fiscalització o a la imposició de nous tipus impositius o amb tot allò que puga empitjorar la competitivitat del sector". Enfront d'això, l'alcalde entén que s'ha de "millorar aqueixa competitivitat amb inversió, amb renovació, reposicionant la destinació turística i sent cada vegada més exigent a la recerca de l'excel·lència".
Per a il·lustrar el dinamisme del sector hoteler de Benidorm, l'alcalde va recordar que des de l'any 2016, el sector hoteler ha tramitat 51 llicències d'obra major, la qual cosa suposa, una mitjana de 12,75 d'obra major cada any, i 168 llicències d'obra menor, una mitjana de 42 a l'any, a més de 2 PRI, projectes de reforma interior, al costat d'altres 8 que en troben en tramitació. "Són dades contundents —va dir—, que al final reflectixen el dinamisme i l'activitat d'un sector que sap gestionar recursos i generar riquesa".
El mateix president d'Hosbec, Antonio Mayor, va subratllar que este esforç inversor i de modernització constant de la planta hotelera i la iniciativa privada, ha estat acompanyat esta vegada per part de l'administració municipal, acceptant reptes tan importants com el de la transformació digital, una sèrie d'actuacions que, com és sabut, van culminar amb la designació de Benidorm com la primera destinació turística intel·ligent certificada del món.