La Biblioteca Municipal acull una exposició amb una selecció de fòssils del Patrimoni Paleontològic
L'Arxiu Nunicipal custòdia 267 exemplars
Una exposició de 15 fòssils d'especial valor per la seua perfecta conservació, propietat de l'Ajuntament, es pot visitar des de hui a la Biblioteca Central de Benidorm. La regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer i representants d'altres grups municipals, han pogut contemplar els exemplars únics i les explicacions que la responsable de la mostra, Flora Ruiz, ha exposat sobre cadascun d'ells durant la inauguració, este migdia.
"Una mostra -ha dit Pellicer- que es presenta acompanyada per panells explicatius informatius i que es fa molt didàctica per a tots", especialment per "els més menuts als quals convidem a passar per ací, per la Biblioteca". Ana Pellicer ha agraït i felicitat tot el departament "per la gran tasca que han realitzat" i ha precisat que la mostra romandrà oberta fins a final de l'estiu.
Per la seua banda, Flora Ruiz, respecte als panells explicatius, ha puntualitzat que en un d'ells, el principal, es detalla "com es forma un fòssil" i altres "curiositats" com "les eres geològiques". A més, s'exposen cinc, amb exemplars que es poden contemplar a les vitrines. L'inventari municipal compta amb 267 exemplars que es custodien a l'Arxiu Municipal, dependent de Patrimoni Històric. La tècnica municipal ha precisat que s'espera l'assistència "de molt de públic infantil, sobretot perquè el llenguatge està adaptat perquè qualsevol persona profana, que no conega la geologia, puga entendre'ls" i gaudir de l'exposició.
La col·lecció paleontològica municipal compta amb exemplars que han estat cedits durant dècades per veïns i visitants de Benidorm. Gran part d'este recull "podria haver estat donada pel rector Luís Duart", suggerix Ruiz, ja que el sacerdot, gran amant de l'arqueologia i la paleontologia va ser promotor de diverses excavacions per tota la província d'Alacant, entre elles les del Tossal de la Cala de Benidorm, així que "probablement" alguns exemplars provinguen d'ací, ja que este complex arqueològic es troba emplaçat sobre materials marins del que en literatura geològica es definix com a 'Flysch', "dipositat en ambients marins de l'Oligocé inferior (fa aproximadament 33 milions d'anys). "Sobre este 'Flysch', Ruiz ha precisat que" és molt ric en fòssils marins, podent-se trobar magnífics exemplars de corals, bivalves, gasteròpodes, equinoderms i fins i tot restes de peixos, esquals, rèptils i mamífers marins".
La responsable de la mostra ha animat a tot aquell que tinga algun fòssil i no sàpiga què fer amb ell, a dipositar a l'Arxiu Municipal per estudiar-lo i incloure'l en el catàleg municipal i que puga ser gaudit per tots en exhibicions com la que hui s’ha inaugurat a la Biblioteca Central del Benidorm.