EL TEMPS A BENIDORM ARA

26

09:07 AM

HORA BENIDORM

18ºC

Núvol

S 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

25%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Per unanimitat també s'ha instat el Consell a dotar tots els SAMU dels metges necessaris per a cobrir les 24 hores d'atenció

El ple aprova els projectes d'enllaç de l'N-332 amb el polígon industrial i de rehabilitació de la plaça de bous

25 juliol 2022
Pleno Julio 2022

El ple de l'Ajuntament de Benidorm ha aprovat hui els projectes de construcció de l'enllaç de la carretera N-332 amb el polígon industrial i la seua connexió amb l'avinguda de la Comunitat Valenciana, així com de rehabilitació de la plaça de bous, inclòs en l'EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador).

Així, per unanimitat, s'ha donat llum verda a la proposta de construcció de l'enllaç de l'N-332 i la seua connexió amb l'avinguda de la Comunitat Valenciana, la rotonda que exigia el Ministeri per a poder desenvolupar el polígon industrial, que s'ha demorat en el temps fins a complir amb les exigències del Ministeri.

Les obres en este punt consistiran en la construcció d'un nou enllaç en l'N-332 amb una glorieta a diferent nivell i ramals per a tots els moviments des de i cap a la carretera. Este enllaç donarà accés al sector 3/1 del Pla General d'Ordenació Urbana i al nou vial denominat 'Vial Discoteques'.

La portaveu i regidor d'Urbanisme, Lourdes Caselles, ha aclarit que "el projecte ja està adequat a totes les exigències del Ministeri de Foment, perquè sense aqueixa rotonda no ens deixen desplegar el sector industrial" i ha lamentat que el mateix Ministeri "no s'haja fet càrrec d'esta obra que els correspon a ells per trobar-se en el seu sòl". "Al contrari, ens han obligat a nombroses obres, modificacions, etc." ha continuat. Això ha suposat, ha dit, "que la broma ascendisca fins als 12 milions d'euros, que puja fins als 19 amb la construcció del Vial Discoteques. Fa molt de mal que l'haja de pagar la ciutat i no el Ministeri, que és qui correspon. Però ha sigut una decisió política la que ens ha imposat pagar-ho nosaltres" ha postil·lat.

D'altra banda, amb el vot del govern local, i l'abstenció dels grups de l'oposició s'ha aprovat el projecte bàsic i d'execució de rehabilitació integral de la plaça de bous. La portaveu de l'equip de govern ha recordat que amb este projecte es remodelarà el cus per a ampliar el seu ús com a espai cultural, juvenil, educatiu i social, al mateix temps que es construirà un nou edifici que albergarà la Biblioteca Central i s'actuarà en l'entorn urbà de la zona.

La portaveu ha incidit en el caràcter cohesionador d'este projecte que, "a més d'augmentar els espais culturals, educatius i socials" de Benidorm, permetrà la "major accessibilitat" i "la connexió" dels barris de Foietes-Colònia Madrid i els Tolls –que "bé mereixen esta inversió"– i resolent el desnivell que hi ha respecte al Parc de l'Aigüera i els carrers Àustria i Alfonso Puchades.

Caselles ha explicat que "la situació econòmica del país, l'impacte de la pandèmia en l'economia i els episodis de guerra han produït un fort encariment dels materials de construcció i la producció i distribució dels mateixos fent necessari executar l'obra en dos fases". La primera fase és la de rehabilitació estructural de la Plaça de Bous i el seu entorn urbà i biblioteca; i la segona la rehabilitació de la plaça per a albergar un gran Centre Jove de marcat caràcter social i multicultural. El cost del projecte se situa en 13. 734.302,31 euros, part del qual es finançarà a través de fons europeus.

En la mateixa sessió i per unanimitat, el ple ha instat el Consell a "complir immediatament la seua pròpia normativa dotant tots els SAMU dels metges necessaris per a cobrir les 24 hores d'atenció" i a convocar "els cursos d'acreditació necessaris perquè tots els facultatius adscrits" al servei "tinguen la titulació requerida i necessària". La proposta, signada per la regidora de Sanitat, Mónica Gómez, arriba després que es coneguera que el primer cap de setmana de juliol "nombroses unitats del SAMU de la Comunitat Valenciana van estar operant sense metge"; una situació que es va criticar per part de "la pràctica totalitat de sindicats i dels responsables del Partit Popular en les Corts Valencianes".

A esta situació, recalca la proposta, se suma l'"important col·lapse d'en la sanitat pública", que "perjudica greument els ciutadans" i que es deu a l'acomiadament de 6.600 sanitaris dels denominats 'reforços Covid'; l'execució del Pla de Substitucions i Reforços de personal sanitari per a l'estiu que afecta principalment destinacions turístiques com Benidorm; l'"evident" dèficit de metges "pràcticament en tots els hospitals de la Comunitat Valenciana" i la falta de professionals en atenció primària i àrees especialitzades.

La proposta també fa referència al "desmantellament del SES (Servici d'Emergències Sanitàries) i els CICU (Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències) de les províncies d'Alacant i Castelló. D'ací ve que sol·licite que "inicie els tràmits de descentralització dels SES d'Alacant i Castelló i que paralitze immediatament el trasllat del CICU d'Alacant a València"; sol·licitud que s'ha aprovat amb els vots a favor del govern local i del grup Cs i l'oposició del PSOE.

Per majoria, s'han inadmés les peticions formulades per les mercantils Rucalaf SL i FPO SA el passat 23 de juny enfront de l'acord plenari de 16 de maig i en els quals sol·liciten la indemnització per cessió amb reserva d'aprofitament acordat en ple el novembre de 2004. L'edil d'Urbanisme, Lourdes Caselles, ha assenyalat que sobre la base de l'informe de la Secretaria, cal "inadmetre" esta sol·licitud posat va en la mateixa línia de peticions ja desestimades i a més respecte a l'assumpte hi ha una sentència d'un jutjat d'Alacant, que va ser recorreguda per les mercantils i que "està pendent de resolució judicial en el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana".

Per àmplia majoria, s'ha actualitzat l'epígraf de l'inventari municipal de béns sobre la declaració d'obra nova de l'estació d'autobusos que es va fer en 2007, així com anotar la cancel·lació de la concessió administrativa de la mateixa després d'acordar-se de mutu acord la resolució del contracte. L'edil de Patrimoni General, Jaime Jesús Pérez, ha explicat que "es tracta d'un tràmit necessari" per a posar al dia les anotacions de l'estació d'autobusos en l'inventari municipal.

En la sessió s'ha adonat de l'ordre de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat que modifica el Catàleg del sistema viari de la Comunitat Valenciana, en la qual s'accepta la cessió del tram de la carretera CV-753 que unix Benidorm amb l'Albir sol·licitada per la Diputació Provincial d'Alacant a favor de l'Ajuntament.

Despatxos extraordinaris

També s'ha aprovat per majoria l'adjudicació d'un préstec amb CaixaBank, que havia presentat la millor oferta, per 19.020.960,19 euros per a cometre inversions previstes. La regidora d'Hisenda, Aida García Mayor ha defensat la proposta en assenyalar que "en el pressupost ja es reflectia que anàvem a demanar préstecs per a escometre inversions" i ha afirmat que el préstec "arriba en el moment adequat, quan hem tingut la fiscalització favorable".

García Mayor ha indicat que el crèdit "s'incorporarà al pressupost de 2023 per a poder continuar escometent les obres i actuacions previstes". També ha aclarit que "no és un nou préstec, sinó el que es va demanar a l'abril i que ara s'adjudica". En este punt ha opinat que "la inversió també crea ocupació i riquesa i convé recordar que moltes són inversions compromeses amb fons europeus que, per descomptat, no tirarem al fem". A més, ha insistit que "està avalat pels tècnics" i que "continuarem donant servei als ciutadans".

També pel tràmit d'urgència ha tirat avant per majoria una modificació pressupostària per valor de 967.000 euros per a escometre obres de millora en alguns centres educatius i per al pagament d'interessos de demora per l'expropiació del sòl del Moralet.

En la mateixa sessió, per majoria s'ha ratificat un decret de 30 de juny, en el qual es prorroga per un any el contracte de la neteja de dependències municipals i centres escolars de Benidorm.
De la mateixa manera, amb el vot a favor del govern local –en contra del PSOE i l'abstenció del Cs–, s'ha aprovat una moció del grup municipal del PP per a exigir a la Generalitat que genere "habitatges tutelats" a Benidorm per a persones amb diversitat funcional o amb malaltia mental. La proposta signada per les portaveus, Lourdes Caselles i Mónica Gómez, insta que des de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl, dependent de la Generalitat, "s'habiliten" com tutelats "habitatges de les existents en els edificis destinats a residència permanent de majors i joves" situades en la Cala.

Tal com es recorda en la moció, l'edifici d'habitatges protegits en règim de lloguer per a persones majors es van entregar el maig de 2009; i l'octubre de 2012, les de joves. Des de llavors i fins al dia de hui, "la Generalitat Valenciana no ha tornat a invertir en habitatge social en el nostre municipi en cap mena de mobilitat", malgrat ser la seua competència exclusiva i no delegable en els municipis. D'ací, que l'Ajuntament reclame esta habilitació d'habitatges tutelats "d'acord amb les diferents modalitats previstes en la Llei" i "depenent del grau de dependència i diversitat funcional" les pose "a la disposició de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives".