El Consell Rector aprova les noves adhesions i analitza les actuacions dutes a terme en el primer semestre de l'any per a promoure l'ocupació a la comarca
El Pacte per l'Ocupació de la Marina Baixa incorpora sis noves entitats col·laboradores
El Pacte per l'Ocupació de la Marina Baixa (POMB), del qual formen part tots els municipis de la comarca i altres agents socials, com els sindicats UGT i Comissions Obreres o la confederació empresarial CEV, ha aprovat este dijous per unanimitat l'adhesió al mateix de sis noves entitats col·laboradores per a treballar braç a braç amb este òrgan en un objectiu comú: diagnosticar les principals necessitats que té la comarca en matèria d'ocupació i contribuir a millorar l'ocupabilitat i les condicions del mercat laboral en este territori.
El Consell Rector del POMB s'ha reunit este matí en el saló de plens de l'Ajuntament de Benidorm, com a municipi que ostenta la presidència en la figura de l'edil d'Ocupació i Desenvolupament Local, Mónica Gómez, per a abordar este i altres assumptes, així com per a donar compte de les activitats acomplertes en els últims mesos, com a orientacions, tallers i xarrades amb persones desocupades o interessades a millorar la seua situació laboral, a més de donar a conéixer la resta d'accions que estan programades fins a finals d'any.
Les sis noves entitats que se sumaran al Pacte com a col·laboradores són l'Associació d'Hostalers i Empresaris d'Altea (AHEA); l'Associació Local de Comerciants i Empresaris d'Altea (ALCEA); l'Associació de Comerciants Concessionaris del Mercat Municipal d'Altea; la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat (COCEMFE); la Federació Valenciana d'Empreses Cooperatives de Treball Associat (FEVECTA); i l'Organització Nacional de Cecs Espanyols (ONCE). Després d'aprovar-se per unanimitat la seua incorporació al POMB, Mónica Gómez ha explicat que tots estos nous col·laboradors formalitzaran prompte la signatura dels convenis d'adhesió i s'uniran a les altres 23 entitats, organismes o centres docents que ja ho van fer anteriorment.
La presidenta del POMB i edil d'Ús de l'Ajuntament de Benidorm ha destacat que l'interés demostrat per estes entitats de col·laborar en el Pacte és "un impuls a les accions que realitzem des que es va posar en marxa este pacte territorial i un reconeixement al treball ben fet", traslladant que el POMB "és posat com a exemple de bon funcionament" en altres territoris. Per este motiu, Mónica Gómez ha sigut la primera a agrair la labor que està desenvolupant el personal tècnic contractat per a gestionar este organisme, un agraïment al qual s'han unit els representants de la resta d'ajuntaments i dels sindicats presents en esta trobada.
Durant esta trobada del Consell Rector, els municipis i entitats del Pacte també han aprovat el balanç d'activitats formatives i de foment de l'ocupació que s'han desenvolupat fins a la data, amb la inserció laboral dels col·lectius prioritaris com a principal objectiu. En este sentit, les tècniques han exposat que en estos primers sis mesos de l'any s'han dut a terme prospeccions en empreses, orientacions formatives, tallers i jornades, tots ells dirigits a millorar la formació i l'ocupabilitat en tot el territori de la Marina Baixa.
Pel que respecta a les accions a desenvolupar fins a final d'any, han exposat que els mateixos abastaran diferents àmbits i tindran temàtiques diverses: des de com trobar treball amb el mòbil a com crear marca personal, com fer-se autònom o com crear un armari càpsula per a superar amb èxit una entrevista de treball.
Així mateix, durant la reunió s'han abordat també altres assumptes sobre el funcionament intern del POMB, com el balanç de despeses, la justificació de subvencions, o les línies de treball per al futur immediat, alhora que alguns integrants han fet propostes de noves accions a desenvolupar en els pròxims mesos.
Finalment, la presidenta del Pacte ha convidat a tots els participants a col·laborar de manera proactiva amb el treball que fa este organisme, aportant propostes, compartint informació i donant a conéixer la seua activitat, de manera que les accions formatives que es duran a terme en els pròxims mesos puguen arribar al número més gran de població possible i siguen més efectives.
El Pacte per l'Ocupació de la Marina Baixa es va constituir el 10 de març de 2023, amb la signatura dels representants dels 18 municipis que conformen esta comarca, al costat de CCOO, UGT i CEV, establint com a línies d'acció principals del projecte la millora de la inserció laboral dels col·lectius prioritaris –jóvens, dones i majors de quaranta-cinc anys– i l'impuls de la formació professional especialitzada, així com la capacitat de gestió empresarial. En l'actualitat compta amb prop d'una trentena d'entitats col·laboradores.