L'entrada a l'exposició és lliure i gratuïta i es podrà visitar fins al 15 de març
El Boca del Calvari acull 'La mirada de l'altre', el retrat contemporani en la pintura alacantina
Entre els huit artistes, els benidormers Carlos Llorens i Ut Walden
El Museu Boca del Calvari acull des de hui i fins al 15 de març l'exposició col·lectiva 'La mirada de l'altre. El retrat contemporani en la pintura alacantina' en la qual participen Rosalía Banent, Ormar Arráez, Víctor Cámara, Xavi García, Ut Walden, Carlos Llorens, Hunter87 i Silvia Viana, huit artistes de referència de les comarques del sud de la Comunitat Valenciana.
L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, i la regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer, han recorregut la mostra hores abans de la seua obertura oficial, al costat de la comissària de l'exposició, Alicia Lamarca, alguns autors i tècnics municipals. "Un elenc d'artistes –ha assenyalat Pellicer– que li donen encara més nivell al nostre museu" que, exposició rere exposició evidencien la qualitat que prenen l'art, la cultura i, en este cas "la pintura, el retrat a la nostra ciutat".
La regidora de Patrimoni Històric ha recordat que l'entrada a l'exposició és lliure i gratuïta. Podrà ser visitada per qui ho desitge sempre que es complisquen "les mesures de seguretat, l'aforament, l'ús de màscara i del gel hidroalcohòlic" que hi ha en l'entrada de la instal·lació municipal, com exigix l'actual normativa sanitària a causa de la Covid-19.
Ana Pellicer ha volgut agrair el treball realitzat per l'Alicia Lamarca amb esta "i cadascuna de les exposicions que realitzem en els Espai d'*Art Urbà de la nostra ciutat" perquè ha sabut "portar a la màxima categoria el #BenidormExpone", l'etiqueta que engloba totes les exposicions programades per l'Ajuntament.
Per part seua, Alicia Lamarca ha posat l'accent que tots els participants en la mostra col·lectiva són "nascuts o artistes que han desenvolupat la seua obra" a la província d'Alacant i, entre ells, dos benidormers: Carlos Llorens i Ut Walden. Del primer ha apuntat que és "un recol·lector de revistes antigues" a través de les quals "crea retrats". Del segon, destaca el seu art abstracte "a través de l''action painting' o pintura d'acció' amb la qual crea l'obra i, "després a través de la gestualitat de la pintura sobre el llenç", tot el moviment i expressivitat del quadre.
Sobre Omar Arráez, Lamarca assenyala que "a través del paper dels plecs i la il·luminació" aconseguix que es cree el rostre del personatge. De Hunter87, destaca la seua especialització en l'art urbà com va demostrar en "la sèrie sobre els mariners de la Vila". Respecte a Xavi García, el seu domini de l'art abstracte "molt material" que presenta el personatge i mostra "les seues inquietuds cap a la societat de hui dia". Sobre Rosalía Banet ha subratllat el desenvolupament "de la dualitat que crea la societat" en les persones que les carrega de "molt d'estrés perquè una cosa és el que u és, i una altra el que la societat espera que siguem".
Seguint amb la seua descripció, de Silvia Viana, Lamarca ha destacat la seua "tècnica clàssica" amb un "missatge molt polític i social" i de Víctor Cámara com percep el segle XXI "l'analitza i de dona forma amb el seu punt de vista en el qual té cabuda un punt d'humor".
Finalment, Fernando Maiques, tècnic de la Regidoria, ha precisat que amb 'La mirada de l'altre' de dona inici "a l'agenda del curs 2021 en el Boca del Calvari" amb obres "molt originals" que, s'ha mostrat convençut "a la gent li encantarà".