EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

01:08 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

En 2020, este servici va atendre 243 persones, que van rebre ajuda domèstica o personal

La Regidoria de Benestar Social destina 500.000 euros al programa d'atenció domiciliària

15 gener 2021
La Regidoria de Benestar Social destina 500.000 euros al programa d'atenció domiciliària...

La Regidoria de Benestar Social destinarà 500.000 euros al Programa d'Ajudes per a l'Assistència Domiciliària (PAAD), "garantint els mateixos recursos econòmics que ja vam fer efectius l'any passat i amb el qual es va atendre a una mica més de 240 persones", segons ha informat l'edil de l'àrea, Ángela Llorca. Esta quantia es va aprovar ahir en Junta de Govern Local (JGL).

Llorca ha recalcat que "es tracta d'un programa fonamental per a facilitar el dia a persones dependents o amb necessitats especials de Benidorm, que amb esta ajuda poden costejar-se l'assistència que reben en els seus domicilis; una assistència que els permet continuar vivint en el seu entorn habitual i gaudir de major autonomia i millor qualitat de vida, ja que reben ajuda personal o bé ajuda de tipus domèstic".

Segons les dades aportades per l'edil, en 2020 es van beneficiar d'este programa 243 persones. D'elles, 136 van rebre tant ajuda personal com domèstica; 85, només ajuda de tipus personal; i les 22 restants, domèstica.

Llorca ha recordat que per a ser beneficiari d'estes ajudes és indispensable residir a Benidorm, estar empadronat com a mínim des de fa un any i tenir un dictamen favorable de la Comissió de Valoració de la Regidoria de Benestar Social, que serà la que fixe cas per cas el nombre d'hores subvencionades del programa, les tasques que s'inclouen, la intensitat i durada de l'assistència domiciliària i la quantia total de l'ajuda.

La titular de Benestar Social ha recalcat que "fa quatre anys este programa d'atenció domiciliària estava dotat amb 350.000 euros; una quantitat que s'ha anat incrementant fins al mig milió d'euros, de la mateixa manera que ha ocorregut amb altres ajudes i prestacions municipals".

Dels 500.000 euros del PAAD, més de 350.000 euros restants són aportats per la Regidoria i 148.975,22 euros procedixen d'una subvenció de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. Llorca ha aclarit que "l'augment progressiu de fons per a este programa, fins a aconseguir el mig milió, s'ha fet sempre amb càrrec al pressupost de l'Ajuntament".