Un fullet informatiu arribarà a totes les llars de la ciutat al costat de la factura de l'aigua potable
Davant l'arribada de l'estiu, l'Ajuntament de Benidorm i Hidraqua llancen una campanya per a combatre el mosquit tigre
Un any més, la Regidoria de Sanitat i l'empresa concessionària de l'aigua potable, Hidraqua s'unixen per a informar la ciutadania i combatre la proliferació de mosquits a l'estiu, especialment el tigre (Aedes albopictus), espècie invasora que en els últims anys s'ha aclimatat al nostre entorn urbà i que produïx una picada molesta i dolorosa.
L'Ajuntament dictarà un bàndol informatiu, dirigit a tots els veïns i, al costat de la concessionària del servei d'aigua potable, Hidraqua, enviara a tots els domicilis de la ciutat un tríptic explicatiu, acompanyant al rebut, amb les mesures que han d'adoptar-se des de les llars per a combatre la proliferació del mosquit tigre. Del fullet s'imprimiran 25.000 exemplars.
La regidora de Sanitat, Mónica Gómez, ha recordat que és "un insecte més xicotet que el mosquit autòcton, que mesura entre 2 i 10 cm i es caracteritza per tindre unes ratlles blanques al capdavant, cos i potes i, a més, és d'hàbits diürns". Gómez ha posat l'accent que els estudis realitzats per experts demostren que "al voltant del 90% dels focus de cria i desenvolupament es produïxen en l'àmbit privat i particular". Per això "és imprescindible" que "independentment de les accions que realitze l'Ajuntament, tots fem un esforç en la seua erradicació".
Gómez ha aclarit que el cicle de vida del mosquit tigre és molt curt. "Després de picar –ha dit– la femella deposita els ous allà on troba xicotetes quantitats d'aigua, d'ells eixiran les larves que es convertiran en pupes i després en insectes adults. Tot este cicle poden fer-lo en tan sols una setmana".
Per a evitar la seua reproducció, s'aconsella retirar de la intempèrie els objectes que puguen acumular aigua, com els plats dels tests; o revisar els desguassos i canalons "perquè el mosquit tigre no trobe on depositar els seus ous i continuar el seu cicle de vida", ha resolt la responsable de Sanitat.
El mosquit tigre és originari del Sud-est asiàtic. El canvi climàtic, els fluxos humans i la globalització han permés que s'haja estés per l'ecosistema mediterrani. A més del dolor que produïx la seua picada, és responsable de la propagació de malalties com el chikungunya, el dengue o la febre del Zika.