EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

15:19 PM

HORA BENIDORM

27ºC

Cel clar

E 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'import es destinarà íntegrament a PEI per a atendre necessitats derivades de la pandèmia

Benestar Social augmentarà en 295.000 euros la dotació per a ajudes d'emergència amb una subvenció de Diputació

26 maig 2021
Bienestar Social aumentará en 295.000 euros la dotación para ayudas de emergencia con una subvención de Diputación

En el primer quadrimestre l'Ajuntament ha concedit 694 PEI per import global de 330.000 euros

La Regidoria de Benestar Social de Benidorm incrementarà en 295.836 euros la dotació per a les ajudes d'emergència social, les denominades Prestacions Econòmiques Individuals (PEI), gràcies a una subvenció concedida per la Diputació Provincial d'Alacant. L'edil de l'àrea, Ángela Llorca, ha indicat que "esta subvenció, que duplica l'import de l'any anterior, està dirigida a atendre situacions extraordinàries de les famílies de Benidorm i garantir-los els ingressos suficients perquè cobrisquen les seues necessitats bàsiques, siguen d'urgència o d'inserció".

L'edil ha indicat que "la pandèmia ha multiplicat la demanda d'esta mena d'ajudes d'emergència, que poden sol·licitar-se puntualment o bé disposar d'elles durant un temps establit i que es concedixen a persones empadronades a Benidorm en cas de pobresa energètica o per a l'atenció de necessitats bàsiques".

Per a este 2021, i comptant amb la subvenció de la Diputació Provincial d'Alacant, la dotació pressupostària per a PEI ascendix a 745.836 euros. No obstant això, la regidora ha remarcat que "arribat el cas, esta consignació podria incrementar-se, ja que les partides de despesa social del pressupost municipal estan catalogades com a 'ampliables' justament per a poder dotar-les de més fons en funció de les necessitats".

Segons dades aportades per Llorca, "en el primer quadrimestre de l'any s'han concedit 727 PEI per un import de 330.698,08 euros". El gruix d'estes PEI s'han destinat ajudes per al pagament del lloguer de l'habitatge habitual, a l'abonament de rebuts de servicis bàsics –com a llum i aigua– i a atendre necessitats bàsiques; mentre que 33 d'elles estan vinculades a alimentació infantil.

La regidora de Benestar Social ha recordat que "al marge de les PEI, des que va esclatar la pandèmia l'Ajuntament de Benidorm ha posat en marxa diferents iniciatives i ajudes per a atendre les necessitats de la població més colpejada per la crisi social i econòmica derivada de la Covid-19". Entre estes iniciatives, Llorca ha destacat "les ajudes municipals a les famílies, llançades per l'Ajuntament tant en 2020 com en 2021, i amb les quals en l'últim any s'ha injectat més de 3,2 milions d'euros en les llars de Benidorm".

Audios relacionados
Corte voz 1 Angela Llorca
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Angela Llorca
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Angela Llorca
Audio file