Estan adherides 28 ciutats costaneres de 12 països europeus
Benidorm, una de les deu ciutats d'Europa per a testar la resiliència climàtica de les costes a través el Projecte SCORE
La Jornada de cocreació del projecte i presentació del Coastal Living Lab de Benidorm tindrà lloc demà, a les 15 hores, en l'Edifici Municipal Torrejó.
El Projecte SCORE (Smart Control of the Climate Resilence of European Coastal Cities) se centra en la investigació per a augmentar la resiliència climàtica a les ciutats costaneres europees.
L'objectiu del mateix és dissenyar, desenvolupar, monitorar i validar mesures d'adaptació eficaces en àrees costaneres i zones baixes per a protegir-les dels creixents riscos climàtics així com de la variació del nivell de la mar que pogueren afectar-les en manera d'inundacions costaneres i, fonamentalment, per erosió marina. Millorar la resiliència general de les ciutats costaneres a llarg termini és la motivació del projecte SCORE.
Demà dijous, de 15 a 17 hores, en sala polivalent de l'Edifici Municipal Torrejó tindrà lloc la jornada de cocreació del projecte i presentació del Coastal Living Lab de Benidorm, un banc de proves reals sobre l'evolució de les nostres costes i la conjunció de l'acció antròpica en el Mitjà costaner.
La regidora de Platges i Medi Ambient, Mónica Gómez, ha destacat la importància del tema, "en la línia dels treballs que estem fent des de l'àrea d'Enginyeria i les regidories de Platges i Medi Ambient per a augmentar tots els fronts de resiliència de Benidorm". En este sentit i sobre la resiliència climàtica, objectiu del projecte Score, Gómez ha explicat que "resiliència climàtica comprén els processos, pràctiques i estructures a desenvolupar per a moderar els potencials danys que el canvi climàtic puga inferir a les nostres platges que són l'essència de Benidorm com a primera destinació turística del Mediterrani".
La regidora ha convidat a veïns, col·lectius, associacions, institucions, professionals i organismes a sumar-se a este acte que forma part de l'activitat que ha començat a celebrar-se este matí en la Universitat d'Alacant, que participa activament en este programa europeu al qual s'han adherit 28 ciutats, de 12 països i que fins a la vesprada del divendres té una completa agenda acadèmica en la qual participa activament l'Àrea d'Enginyeria de l'Ajuntament de Benidorm i el Smart Destination Lab Benidorm DTI.
En el cas de la ciutat de Benidorm, demà també serà presentat el pilot The Coastal Living Lab del qual Benidorm és una de les seus europees. Les altres nou es localitzen a les ciutats costaneres irlandeses de Dublín i Sligo, la portuguesa de Oeiras, la polonesa de Gdansk, l'eslovena de Piran, la turca de Samsun i la italiana de Massa. Vilanova i la Geltrú, a la província de Barcelona i la Oarsoaldea que integren les costes d'Errenteria, Lezo, Oiratzun i Pasaia, a Guipúscoa, País Basc, són les altres dos punts costaners espanyols del sistema de laboratoris del Projecte SCORE.
"Preservar la qualitat de les nostres platges i ecosistema marí, analitzar les qüestions del Canvi Climàtic, obtindre dades i aplicar-los eines tecnològiques" per a millorar de manera ràpida, equitativa i sostenible la resiliència climàtica de Benidorm" al mateix temps que "fer que els resultats siguen escalables a altres ciutats costaneres europees•, sempre a través de l'enfocament basat en ecosistemes (EBA) i tecnologies digitals sofisticades són els arguments finals, va destacar la regidora Mónica Gómez, que han determinat de "l'aposta i implicació de Benidorm en este projecte", ha destacat la regidora.
Això, va finalitzar Gómez, "entronca amb tecnologies digitals sofisticades, fins i tot de 'bessó digital', i entra de ple en les polítiques de les ciutats i destinacions turístiques intel·ligents" amb el que Benidorm "es manté en la línia de lideratge per a la seua adaptació al Canvi Climàtic que de seguida materialitzarà amb noves propostes".