Fins al mes passat Benidorm havia reciclat 1,7 milions de quilos d'envasos de vidre; cada veí va reciclar 25 quilos
Benidorm se suma a la campanya d'Ecovidrio per a Nadal: reciclatge i sostenibilitat
"Tenim raons de pes" promou la sensibilització en unes dates en les quals es genera el 20% del vidre a reciclar.
Sis contenidors de vidre en color roig Nadal als carrers de Benidorm animen a sumar-se a la campanya que ha posat en marxa Ecovidrio, des del dia d'ahir, per a este Nadal. 'Tenim Raons de pes' és una campanya de sensibilització amb l'objectiu de promoure el reciclatge d'envasos de vidre fins al 6 de gener.
La regidora de Medi Ambient, Mónica Gómez, ha destacat la idoneïtat de les dates de la campanya i destacat "la importància de la conscienciació ambiental especialment durant estes festes nadalenques, quan el consum de vidre es multiplica". Referent a això, des d'Ecovidrio s'assenyala que Nadal representa un augment significatiu en la generació de residus en tractar-se d'unes dates en les quals es consumix el 20% dels envasos de vidre que es reciclen en un any".
Per a Gómez, "reciclar vidre és cuidar el Medi Ambient i contribuir al capítol de la sostenibilitat en el qual Benidorm continua mantenint un lideratge de dècades". Reciclar vidre suposa, ha assenyalat la regidora. "Reduir residus i emissions i estalviar en energia matèries primeres". Mónica Gómez ha destacat que esta iniciativa va en la línia mediambiental de Benidorm, ja que "el reciclatge d'envasos de vidre és una activitat que atén l'Agenda 2030 i als Objectius de Desenvolupament Sostenible", concretament, redunda sobre els objectius 11 (Ciutats i comunitats sostenibles), 12 (Producció i consum responsables) i 13 (Acció pel clima).
Per al desenvolupament de la campanya, Ecovidrio ha disposat d'un extra de sis contenidors decorats en color roig amb la imatge de la campanya i diferents missatges sobre el reciclatge d'envasos de vidre i la preservació del medi ambient.
Els contenidors se situen en accés a la plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya, en l'Avinguda de l'Ametlla de Mar i en les confluències de les avingudes d'Alcoi amb Bilbao, Armada Espanya amb Xixo, Beniardà amb Alfonso Puchades i Jaume I amb carrer Sant Pere. En estes ubicacions, els dies 27, 29 i 30 de desembre, de 10 a 14 hores, un educador ambiental informarà sobre els beneficis ambientals del reciclatge d'envasos de vidre i repartirà detalls amb la imatge de campanya i missatges sobre sostenibilitat.
Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2020, Benidorm ha reciclat un milió set-cents cinquanta-un mil cent vint quilograms d'envasos de vidre, la qual cosa ve a suposar una mitjana veïnal de 25 quilograms de vidre a l'any.
Respecte a la taxa de contenidors, Benidorm compta amb 393 iglús, situant-se en els 179 residents per contenidor.
Al voltant d'Ecovidrio
Ecovidrio és l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya. Va arrancar de les seues operacions en 1998 i en les últimes dos dècades el sistema d'Ecovidrio ha permés el creixement exponencial de la taxa de reciclatge nacional passant d'un 31,3% l'any 2000 al 79,8% en 2019, segons les últimes dades oficials del Ministeri per a la Transició Ecològic i Repte Demogràfic (MITERD).
Des d'Ecovidrio es destaca que el 100% del vidre que es deposita en els contenidors es recicla i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem que vaja a parar als abocadors i el creixement i proliferació d'estos. Al mateix temps, reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar vidre triturat –vidre reciclat– en la fabricació de nous envasos s'evita l'extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l'erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn. A més, es minimitza l'emissió de CO₂ en el procés de fabricació i, molt destacat, s'estalvia energia.