EL TEMPS A BENIDORM ARA

22

22:59 PM

HORA BENIDORM

16ºC

Núvol con lluvia escasa

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

55%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Benidorm proposa al Consorci d'Aigües mesures 'extra' per a millorar la situació hídrica de la comarca

30 agost 2016
Default Image
Curabitur ullamcorper magna nec mauris ornare, non feugiat purus euismod. Sed sed consectetur odio. Fusce pretium eros elit, in faucibus ipsum viverra eget.

L'ens confirma que el proveïment i el reg estan garantits durant la resta de l'any malgrat l'escenari d'emergència per sequera

L'Ajuntament de Benidorm ha proposat als membres del Consorci d'Aigües de la Marina Baixa una bateria de mesures 'extra' per a millorar la situació hídrica de la comarca i la gestió dels recursos. L'alcalde, Toni Pérez, ha traslladat estes mesures en el transcurs d'una reunió extraordinària de la Junta General del Consorci celebrada en el saló de plens de l'Ajuntament de Benidorm i presidida pel president de la Diputació d'Alacant i de l'ens, César Sánchez. Una reunió que s'ha convocat per a informar a tots els municipis i entitats que formen part del Consorci de quin és la situació hídrica de la comarca després que la Marina Baixa haja entrat en estat d''Emergència' per sequera.

Pérez ha incidit que, malgrat eixe escenari d'Emergència i a l'activació del Pla Estratègic de Gestió de la Sequera, el Consorci confirma que "el proveïment i reg està garantit en tota la comarca per a l'any 2016", la qual cosa és possible gràcies "a la inversió sostinguda que s'ha realitzat al llarg del temps en canalitzacions, en infraestructures, i a fer del nostre model de gestió el més eficient". Dins d'eixes inversions, destaquen els més de 13 milions d'euros invertits pel Govern Central en obres d'emergència des del 2015.

L'alcalde ha recordat que el Pla Estratègic de Gestió de la Sequera de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) i del mateix Consorci arreplega una sèrie de mesures com són: les campanyes de conscienciació pública, la reducció de consums innecessaris, les limitacions d'ús essencials, la reducció de pressió, l'explotació de subministraments subterranis de reserva, o l'augment de l'ús d'aigües depurades. Després d'assegurar que "Benidorm té en compte i ja aplica estes mesures", Pérez ha afegit que "considerem que hi ha unes altres que també poden executar-se i que contribuirien a millorar la situació i la gestió dels recursos, tant en un escenari de sequera com en un escenari favorable".

Entre les mesures proposades hi ha algunes que ja s'han plantejat amb anterioritat o que estan pendents, com: el desdoblament complet de tota la conducció del transvasament Fenollar-Amadorio; regular a través d'un conveni les condicions tècniques, jurídiques i econòmiques del proveïment des de la dessaladora de Mutxamel; o la cessió al Consorci de l'explotació i manteniment dels trams de conducció del transvasament que només servisquen per a proveir a la comarca.

Però a més, Benidorm planteja mesures per a "millorar recursos en estalvi". La primera afecta els embassaments de la comarca, inclòs el de Relleu. Així, demana que es realitzen obres per a millorar la capacitat dels pantans, el seu dragatge i neteja, la revisió dels protocols de desembassament i la implantació de sistemes de gestió que eviten aquells que siguen innecessaris. Planteja també revisar els criteris de cabals ecològics i que s'use aigua depurada per a estos; ampliar els recursos propis fent valdre instal•lacions com el pou de Xirles; i promoure noves fonts de proveïment.

També es considera necessari que els Ajuntaments milloren l'eficiència de les xarxes de distribució perquè en menys d'una dècada tots els municipis de la comarca aconseguisquen un aprofitament mínim del 85% -Benidorm està en el 95%-, reduint així les pèrdues d'aigua en la xarxa, que en algunes localitats supera actualment el 40%.

Benidorm ha proposat a més millorar la qualitat de les aigües residuals per a afavorir la seua depuració i aprofitament; que s'augmente la qualitat de l'aigua depurada per a donar-li usos addicionals al del reg; i que s'incentive mitjançant subvencions, ajudes o bonificacions la creació de xarxes de distribució d'aigua depurada.

La Junta General del Consorci ha acordat estudiar totes les mesures plantejades per Benidorm. Mentrestant, s'espera que es concreten les obres d'emergència sol•licitades a través de la CHX per a fer viable i fomentar l'ús d'aigües regenerades per al reg de diverses comunitats de regants.