Participa, juntament amb altres tres destinacions –Finlàndia, Suïssa i Nova Zelanda– en una trobada sobre gestió del desenvolupament turístic i recuperació sostenible en temps Covid-19.
Benidorm presenta davant l'OCDE les seues propostes DTI+Segura i de Sostenibilitat com a exemples de resiliència
Amb l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional, exposa les seues estratègies com a Destinació Turística Intel·ligent, a la vesprada.
Benidorm ha participat, en la jornada d'ahir, en sengles trobades internacionals a instàncies del Govern d'Espanya per a exposar el seu model de gestió en temps Covid-19.
Per a una reunió amb els seus responsables de Turisme, l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics va organitzar esta trobada que es va coordinar des de la seua seu de París.
Integren l'OCDE 37 estats i el seu objectiu és coordinar les polítiques econòmiques i socials dels països membres. La seua principal preocupació actual és la gestió de la situació i la recuperació de l'activitat econòmica i social.
Respecte a la important indústria del Turisme, l'organització va sol·licitar dels seus Estats membres exemples de gestió capaços de generar resiliència i bons símptomes de recuperació. Des del Govern d'Espanya, es va proposar i va ser acceptat l'exemple de la gestió de Benidorm i a mitjan matí d'ahir, des de Visit Benidorm s'exposava el treball desenvolupat per Benidorm fins a aconseguir ser la primera DTI certificada del Món, la variació del seu full de ruta cap a DTI+Segura en temps Covid contemplant les noves necessitats del Turisme així com el conjunt de Projectes inclosos en els Plans de Sostenibilitat Turística.
Van acompanyar a Benidorm en el panell telemàtic la planificació de Posio, localitat de la Lapònia finesa immediata a Rovaniemi, en el Cercle Polar Àrtic; la neozelandesa Bay of Plenty, a l'Illa Nord; i l'Estratègia de Turisme Sostenible de Suïssa.
Després de l'exposició de continguts i propostes de les quatre destinacions turístics, moderat des de la seu de l'OCDE a París pel secretari general de l'Associació Europea de Turisme (ETOA), Tim Fairhurst, la directora gerent de Visit Benidorm, Leire Bilbao, va respondre a les qüestions que se li van plantejar en el col·loqui posterior destacant les principals accions desenvolupades a Benidorm quant a la gestió de platges, els protocols sanitaris aplicats, els programes d'ajudes socials i les mesures per a la potenciació de la resiliència i la qualitat de vida de residents i turistes. En la seua exposició va incloure totes i cadascuna de les propostes que integren tant el full de rut DTI+Segura com l'estratègia EDUSI i els Plans de Sostenibilitat Turística, atesos els postulats de l'Agenda 2030 i els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible.
L'objectiu de la participació de Benidorm en esta important trobada internacional era traslladar la potenciació de la competitivitat turística que s'aconseguix amb totes les propostes que fins al moment ve desenvolupat la ciutat, des de l'inici de la pandèmia, adequant la línia de treball DTI a les circumstàncies i seguint els eixos que incidixen en el desenvolupament econòmic, social i ambiental sota criteris de governança, sostenibilitat, accessibilitat, innovació i tecnologia.
A la vesprada, per a adequar-se a l'horari de l'Hemisferi Sud, Visit Benidorm ha participat, per tercera vegada en els últims dos mesos, en una acció formativa de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional (AECI) –a instàncies d'Enrique Martínez Marín, president de Segittur, la Societat Mercantil Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques–, per a un seminari telemàtic en el qual han participat 64 representants de 13 països iberoamericans i per al qual Benidorm ha exposat l'estratègia DTI en Xarxes Socials i l'ha centrat en la gestió de la comunicació en circumstàncies com la pandèmia Covid-19, amb incidència en l'adaptació dels missatges en funció de la xarxa, la innovació i el mesurament de l'eficàcia de la comunicació.