Una vegada s'òbriga el termini i per un període de 20 dies, qualsevol persona podrà aportar suggeriments i propostes
Benidorm obri una consulta pública prèvia per a la redacció del Catàleg de Béns i Espais Protegits

L'Ajuntament aprofundix així en la preservació del patrimoni històric local desplegada en l'última dècada.
L'Ajuntament de Benidorm obrirà una consulta pública de cara a la redacció del Catàleg de Béns i Espais Protegits. La regidora d'Urbanisme, Lourdes Caselles, ha explicat que “es tracta d'un procés de participació ciutadana previ a la confecció d'este document, que arriba després de diverses gestions amb la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana i en el qual ja està implicat un equip extern especialitzat”. Este equip, ha precisat, “no partix de zero, ja que està treballant a partir de les fitxes patrimonials existents a l'Ajuntament i que ja s'estan aplicant”.
Caselles ha indicat que “la consulta prèvia estarà disponible en els pròxims dies en el Tauler d'anuncis de la Seu Electrònica”. Una vegada oberta la consulta i durant un termini de vint dies hàbils, “qualsevol persona que ho desitge podrà fer-nos arribar els seus suggeriments i propostes sobre possibles béns a incloure en el catàleg”, en el qual també es posaran en valor edificacions i construccions de factura recent. Estos suggeriments “serviran per a orientar a l'Ajuntament i a l'equip redactor sobre les inquietuds ciutadanes” en matèria patrimonial.
La responsable d'Urbanisme ha recalcat que “amb esta consulta pública avancem en l'objectiu final que és comptar amb un document tècnic rigorós, exhaustiu i realista, i el fem implicant i donant veu a la ciutadania per a enriquir este pla de protecció patrimonial”. Un pla, ha remarcat, amb el qual “aprofundim en la preservació del patrimoni històric local, que ha sigut una tònica en els últims deu anys”.
En este punt, la titular de Patrimoni Històric i Cultural, Ana Pellicer, ha incidit que “mai en la història de Benidorm s'havia prestat tant interés i cura al nostre patrimoni com en l'última dècada, en la qual s'han concretat actuacions tan importants com la consolidació i restauració de la Torre de les Caletes; les successives campanyes d'excavació i museïtzació del ‘castellum’ del Tossal de la Cala: o la intervenció arqueològica al Castell que ha permés aflorar les restes de l'antiga fortalesa”. A més, “també hem abordat la rehabilitació de l’Hort de Colón, la qual cosa ens ha permés al seu torn recuperar este espai per a activitats culturals”.
“Amb este Catàleg de Béns plasmem per escrit el que ha sigut el nostre compromís amb la recuperació, preservació i posada en valor del nostre patrimoni”, ha conclòs.