EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

05:12 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Benidorm millora el tractament d'aigua a l'EDAR amb un sistema d'última tecnologia

08 febrer 2017
Benidorm mejora el tratamiento de agua en la EDAR con un sistema de última tecnología

El nou turbocompressor de levitació magnètica proporciona un estalvi energètic i una reducció de les emissions de C02

L'Ajuntament ha invertit 120.000 euros i l'alcalde reclama inversions autonòmiques en la depuradora

L'Ajuntament de Benidorm ha millorat el tractament de l'aigua en l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) amb la instal·lació d'un sistema de ventilació d'última tecnologia, un turbocompressor de levitació magnètica. A més de millorar el procés del tractament biològic de les aigües residuals, este sistema permetrà un important estalvi en el consum energètic i "una reducció dels costos econòmics i ambientals", segons ha explicat l'alcalde, Toni Pérez.

Pérez ha visitat este matí les instal·lacions de l'EDAR acompanyat dels seus responsables i del regidor d'Aigües, José Ramón González de Zárate.

L'alcalde ha recordat que "la inversió municipal" en este equip ascendix a 120.000 euros, procedents de l'estalvi assolit per l'Ajuntament l'últim any en impulsar i implantar mesures d'eficiència energètica. No obstant açò, gràcies a les millores oferides per l'empresa adjudicatària, s'ha aconseguit elevar la inversió en l'EDAR fins als 160.000 euros.

Segons ha detallat, este equip és "un avanç tecnològic" i "incidix en el consum energètic i en els temps de treball i en la qualitat" del tractament biològic de les aigües residuals. Així mateix, ha destacat que esta inversió municipal ha actuat com a "efecte locomotora", ja que després de l'adquisició d'este equip de ventilació per part de l'Ajuntament s'ha aconseguit "el compromís de la Generalitat" d'"invertir en un turbocompressor de similars característiques".

Referent a açò, l'alcalde ha aprofitat per a reclamar finançament autonòmic per a l'EDAR de Benidorm, "una de les cinc més importants de la Comunitat Valenciana" i que tracta també les aigües residuals de tot el municipi de l'Alfàs del Pi i de part de La Nucia i Finestrat.

Pérez ha indicat que des de la Generalitat "fa temps que no s'està invertint com es deuria" en la depuradora, i ha afegit que en el plànol d'obres i millores "s'ha perdut quasi un lustre". Per açò ha proposat que l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (EPSAR) "recupere el fons de millores" i que "a més de finançar el sanejament i depuració dels xicotets municipis, part del romanent del cànon que abona Benidorm es reinvertisca en la xarxa de la ciutat", i més concretament en les estacions de bombament.

L'última inversió supramunicipal que es va fer en les mateixes va ser el passat any, quan la Diputació Provincial d'Alacant va destinar 360.000 euros en sis actuacions en diverses estacions per a garantir el bombament en els moments màxims de consum i reduir al mínim les avaries i incidències.