Les imatges han sigut donades per l'empresari i mecenes holandés Wim Kuipers, que les va localitzar en un àlbum mentre buscava material sobre Torremolinos i El Ejido
Benidorm incorpora al seu Arxiu 86 fotografies preses per un turista anglés en els primers anys del desenvolupament turístic
L'Arxiu Municipal de Benidorm continua incrementant el seu fons fotogràfic amb una col·lecció de 86 imatges en blanc i negre preses per un turista britànic en els primers anys del desenvolupament turístic de la ciutat. Estos fons han arribat a l'Arxiu a través de la donació feta per l'empresari i mecenes holandés Wim Kuipers, segons ha informat la regidora de Patrimoni Històric i Cultural, Ana Pellicer.
Pellicer ha indicat que aquesta col·lecció "aporta imatges inèdites de Benidorm" que "contribuïxen a testimoniar l'evolució de la nostra ciutat en les últimes dècades i a recuperar el nostre passat recent". Però, "a més de l'indubtable valor informatiu, esta donació tanca una història d'atzar i altruisme, que té com a protagonista al mateix Wim Kuipers i que també mereix ser comptada".
Així, segons ha relatat, "des de fa més de quatre dècades Wim Kuipers treballa per recuperar el patrimoni històric de Torremolinos i El Ejido, i en el seu afany per documentar la història turística de tots dos municipis va adquirir un àlbum que contenia fotografies de les vacances d'una família britànica pel Mediterrani espanyol". Entre les pàgines de l'àlbum "va localitzar diverses fulles d'imatges captades a Benidorm en un període que datem entre 1959 i 1962".
"Fascinat per estes imatges, amb les quals es va topar de manera casual, i decidit al fet que les mateixes no caigueren en l'oblit, Kuipers es va posar en contacte amb el nostre Arxiu per a oferir este material de manera desinteressada; un gest generós que naix d'eixa vocació seua per salvaguardar el patrimoni i que li agraïm enormement".
Pel contingut de les imatges donades, algunes de caràcter personal i altres de paisatges i llocs de Benidorm, "sabem que esta família britànica va estar allotjada a l'Hotel Rosaleda i que durant la seua estada va recórrer el mercat municipal de proveïments que s'instal·lava als carrers Martínez Oriola i Costera del Barco, que va gaudir de banys a la platja de Ponent, que va passejar pels carrers Tomás Ortuño i Carreró dels Gats i que va visitar el port".
L'edil de Patrimoni Històric ha destacat que "esta donació de Wim Kuipers se suma a la realitzada a la fi de 2021 pel ciutadà alemany Maximiliam Greeven, que va entregar a l'Ajuntament filmacions de vídeo de les vacances familiars a Benidorm a la fi dels anys cinquanta; i també a l'ingent patrimoni llegat per Cristina Boissiè". Tots estos fons, ha concretat Pellicer, "contribuïxen a incrementar la documentació i material sobre el Benidorm de l'últim segle i, amb això, aprofundir en l'estudi i anàlisi de l'evolució de la nostra ciutat, convertida hui en destinació turística referent".
El material donat per Wim Kuipers ja està disponible per a la seua consulta per als investigadors i "en pròximes dates ho estarà també per al públic en general una vegada posem en marxa el nou programa de gestió i consulta del nostre Arxiu, que actualment està en fase d'implementació".