EL TEMPS A BENIDORM ARA

22

17:01 PM

HORA BENIDORM

16ºC

Núvols alts

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El govern local trasllada en Junta de Portaveus la informació aportada per l'advocat de part dels propietaris sobre la situació legal del possible enderrocament

Benidorm demana també cita amb la ministra de Medi Ambient per la sentència del TSJ sobre les torres de Punta Llisera

24 novembre 2017
Benidorm pide también cita con la ministra de Medio Ambiente por la sentencia del TSJ sobre las torres de Punta Llisera

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha sol·licitat una reunió amb la ministra de Medi ambient, Isabel García Tejerina, arran de la sentència dictada recentment pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJ) que afecta les torres de Punta Llisera. Esta sol·licitud se suma a la ja cursada en el mateix sentit a la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Ma José Salvador.

La regidora d'Urbanisme, Lourdes Caselles, ha explicat que s'han demanat ambdós cites "perquè en este procediment són part l'Administració General de l'Estat i la Conselleria, però no l'Ajuntament". Per tant, són ambdós administracions les que disposen de tota la informació respecte a la situació legal i jurídica de l'assumpte.

Caselles ha fet estes declaracions al final d'una Junta de Portaveus en la qual s'ha informat als grups de la corporació sobre la reunió mantinguda ahir "amb l'advocat que representa a prop de 60 propietaris" de les torres, que va traslladar a l'Ajuntament el contingut de la sentència del TSJ. L'edil ha assenyalat que en eixa reunió, l'advocat va comunicar que "la Conselleria ha presentat un recurs de reposició contra l'acte d'execució de sentència" de l'alt tribunal valencià, que donava un termini de tres mesos per a derrocar els dos blocs de cases.

Així mateix, este representant legal va indicar a l'Ajuntament que després d'este recurs de reposició "caben també recursos de reforma" per part dels afectats, que "entenem que presentaran per a defensar els seus drets". A la vista de tots estos recursos, "l'enderrocament de les torres dictat pel TSJ no serà imminent".

La titular d'Urbanisme ha assenyalat que, en qualsevol cas, l'Ajuntament vol tenir informació de totes les parts implicades en este procediment i per este motiu s'hagen sol·licitat les reunions amb la ministra i la consellera.

A preguntes dels periodistes, Caselles ha aclarit que l'únic procediment vinculat a les torres de Punta Llisera en el qual estava personat l'Ajuntament era el relatiu a l'atorgament de la llicència d'ocupació. Un procediment en el qual "tant en primera com en segona instància" els tribunals han donat la raó a l'Ajuntament, dient que "les llicències municipals estaven ben donades", ja que l'edificació "complia els requisits urbanístics". Este procediment es va resoldre en el TSJ el passat mes de maig.

L'edil ha recordat que "en cap moment s'ha parlat d'il·legalitat" en l'atorgament de llicències de les torres per part de l'Ajuntament, i que el pronunciament del Tribunal Suprem en 2012, del que deriva l'actual acte d'execució de sentència, fa referència a "la llicència concedida per la Conselleria".