EL TEMPS A BENIDORM ARA

05

13:17 PM

HORA BENIDORM

19ºC

Núvols alts

SO 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Esta iniciativa de la Secretaria d'Estat busca millorar les destinacions després de la crisi de la Covid-19, i implica els municipis i les Comunitats Autònomes

Benidorm concorre a la convocatòria de Plans de Sostenibilitat Turística amb un projecte de 4 milions d'euros

20 agost 2020
Benidorm concurre a la convocatoria de Planes de Sostenibilidad Turística con un proyecto de 4 millones de euros

L'Ajuntament planteja 19 accions previstes en el Pla 'DTI + Segura' de millora dels recursos turístics i de l'impacte ambiental, gestió intel·ligent i seguretat sanitària

L'Ajuntament de Benidorm concorrerà a la convocatòria del programa Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions, plantejat per la Secretaria d'Estat de Turisme, amb un projecte de 4 milions d'euros. Així ho ha anunciat hui l'alcalde, Toni Pérez, qui ha precisat que la proposta inclou el desenvolupament i execució "de 19 actuacions previstes en el Pla Benidorm DTI + Segura".

L'alcalde ha explicat que este programa està orientat a "contribuir de manera eficaç en la sostenibilitat i la recuperació del sector turístic després de la crisi provocada per la pandèmia Covid-19". Un programa que implica en el seu finançament a l'Administració de l'Estat, a les Comunitats Autònomes i a les entitats locals, i en el qual "Benidorm ha sigut present des de la seua presentació, en la seua condició de vicepresidència de la Comissió de Turisme de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies".

Segons ha avançat Toni Pérez, les 19 actuacions incloses en el projecte "estan alineades amb els eixos de la DTI i l'agenda 2030", i vinculats a la "millora i adaptació del destí, reconversió urbanística, la recuperació ambiental i patrimonial, la millora tecnològica, la seua accessibilitat, seguretat higienicosanitària, sostenibilitat, capacitat de governança i, sobretot, la recuperació de la confiança del turista i la implicació dels residents".

Les bases de la convocatòria establixen que el programa té una duració de tres anys i serà finançat al 33% per les tres administracions implicades. D'esta manera, en cas de ser seleccionat el projecte de Benidorm, l'Ajuntament haurà d'aportar un total d'1.335.000 euros durant tot el període, a raó de 445.000 euros anuals. Amb esta mateixa quantia participarien també el Govern Central i la Generalitat Valenciana fins a aconseguir els 4 milions d'euros.

L'alcalde ha detallat que el 40% del pressupost del projecte va dirigit a infraestructures, senyalització i posada en marxa de nous recursos turístics més accessibles i sostenibles. Les actuacions més destacades en este apartat són: una nova fase –la 4a– de la museïtzació del 'Castellum' del Tossal de la Cala; la construcció de l'Aula de la Mar i creació de jardí públic enfront del passeig marítim de Llevant; incorporació de cicle-senderes en infraestructures verdes; i renovació de l'enllumenat ornamental del Passeig de Llevant juntament amb la incorporació de senyalització intel·ligent.

Un 30% són accions encaminades a la millora de l'impacte mediambiental, entre elles l'execució del Pla d'Adaptació al Canvi Climàtic i d'Economia Circular; implementació de sensors mediambientals i filtres d'entrada a zones de baixes emissions; l'impuls a la millora i implementació de certificats mediambientals en la destinació i empreses; amb la implantació d'un observatori de sostenibilitat.

Un altre 20% de les accions es relacionen amb la gestió, planificació intel·ligent i creació i diversificació de productes turístics, incloent-hi en elles el funcionament de l'ens gestor de la DTI, la millora de la implementació de la qualitat en destinació i empreses, eines de 'big data' i intel·ligència turística, i de seguiment i interactuacions amb el turista per la crisi en la demanda turística.

El 10% restant se centra en actuacions en seguretat higienicosanitària amb la incorporació de programes de gestió de riscos i protocols de seguretat i higiene, i amb la formació tant de gestors com d'organitzacions per a la creació i gestió d'experiències turístiques més segures.

Toni Pérez ha assenyalat que totes estes actuacions pivoten sobre "els eixos de treball dels últims cinc anys", i ha informat que l'Ajuntament presentarà el seu projecte davant l'Administració corresponent "a mitjan setembre". S'espera que la convocatòria es resolga al novembre.

D'antuvi, l'equip de govern local elevarà al ple una moció per a "reservar els fons que ha d'aportar l'Ajuntament per a, en cas de ser triats, poder fer front a la inversió corresponent".