La proposta de la Junta de Portaveus destaca la contribució solidària del sacerdot i la seua lluita per millorar la vida de les persones i el medi ambient en la diòcesi peruana de Chimbote
Benidorm concedix la seua Medalla Corporativa al missioner benidormense Jaume Benaloy Marco
La distinció serà entregada el 6 de desembre durant l'acte institucional del Dia de la Constitució.
L'Ajuntament de Benidorm concedirà la Medalla Corporativa de la ciutat a Jaume Benaloy Marco, sacerdot benidormer destinat per la Diòcesi Oriola-Alacant a la regió peruana de Chimbote per a treballar en diferents missions en aquella regió. L'alcalde de la ciutat, Toni Pérez, ha anunciat este dimarts la proposta, elevada per unanimitat de la Junta de Portaveus i que serà ratificada en el pròxim ple ordinari d'este mes de novembre. Així mateix, el primer edil ha traslladat públicament la seua felicitació a Benaloy Marco i ha destacat que la seua labor "exemplifica a la perfecció molts dels principis que recull la nostra Carta Magna, com el deure de conservar el nostre medi ambient; la defensa de la qualitat de vida de les persones o la cooperació i solidaritat entre regions", per la qual cosa ha considerat que és "un digne mereixedor" d'este homenatge públic.
Nascut a Benidorm el desembre de 1974, Jaume Benaloy Marco és Doctor en Ciències de l'Educació per la Universitat Catòlica Los Angeles de Chimbote; Teòleg especialista en diàleg interreligiós per la Pontifícia Universitat.
Lateranense de Roma; i diplomat en Treball Social per la Universitat d'Alacant, a més de tindre en el seu haver una àmplia trajectòria pastoral i educativa en institucions públiques i privades tant d'Espanya com del Perú. Va ser ordenat com a sacerdot de l'Església catòlica el juny de 1999. Després de recórrer diferents parròquies de la província i formar-se durant un temps a Roma, el juny de 2008 el llavors Bisbe de la Diòcesi d'Oriola-Alacant, Mons. Rafael Palmero Ramos, li va designar per a treballar en les missions de la diòcesi de Chimbote, una regió peruana d'uns 900.000 habitants, situada en una zona desèrtica del Pacífic sud i el principal manteniment del qual de vida és la pesca, per a fer diferents treballs d'evangelització i ajuda als més necessitats, atenent especialment la gran problemàtica social i ambiental d'esta.
El mes d'octubre passat es van complir quinze anys des que este capellà benidormer mamprenguera la que ell mateix ha qualificat en moltes ocasions com la "missió més gratificant de la seua vida" i on ha pogut exercir molts projectes docents i solidaris, encaminats especialment a millorar la qualitat de vida de les persones d'este districte del Perú i impulsar la seua regeneració mediambiental. No en va, en l'actualitat compagina la seua labor com a rector de la parròquia de Sant Toribio de Chimbote i com a professor de la Universitat Catòlica Los Angeles d'esta mateixa ciutat, amb la seua funció com a director de la Casa de Retir i de vicepresident de l'Asil San José de Casma. Així mateix, és un dels impulsors del col·lectiu '*Chimbote de Pie' i del 'Círculo de Animadores Laudato Si' de Chimbote, que tenen com a objectiu recuperar la badia del Ferrol, que es troba altament contaminada.
A més, la seua missió en aquell país ha tingut el seu reflex també ací, en el seu Benidorm natal, a través de l'Associació de Solidaritat Benidorm-Chimbote (ASBECH). Es tracta d'una organització de persones voluntàries, sense ànim de lucre, que des de l'any 2020 ve desenvolupant diferents accions de col·laboració i cooperació internacional per a millorar les condicions de vida dels residents d'aquella regió, com a suport a la labor que ve exercint des de fa tres lustres el pare Jaume Benaloy Marco.
El lliurament de la Medalla Corporativa i el reconeixement institucional i homenatge públic es realitzaran el pròxim 6 de desembre, durant l'acte institucional organitzat per l'Ajuntament de Benidorm amb motiu del Dia de la Constitució.