Benidorm completa el projecte del parc de la Séquia Mare incloent la passarel·la que unix Els Tolls i el Palau
L'Ajuntament demana a Diputació una subvenció nominativa per a executar el projecte pel seu valor turístic i estratègic
Preveu una xarxa de senderes, dues zones de multi aventura i exercicis, una altra infantil i una pista de monopatí tipus 'bowl'
L'Ajuntament de Benidorm ha completat el projecte de construcció del Parc de la Séquia Mare en incloure la passarel·la que connectarà amb una zona de vianants el barri dels Tolls amb la zona esportiva del Palau d'Esports salvant el barranc del Derramador, una actuació inclosa en el pressupost participatiu de 2017.
La Junta de Govern Local ha aprovat avui este projecte completat, que també inclou un increment de la jardineria i que ara l'Ajuntament remetrà a la Diputació d'Alacant amb l'objectiu d'obtenir fons amb els quals finançar la seua execució. De fet, Benidorm sol·licitarà una subvenció nominativa pel cost total del projecte, una mica més de 983.000 euros.
La proposta de l'alcalde, Toni Pérez, incidix que el Parc de la Séquia Mare és "un projecte municipal estratègic des del punt de vista turístic, tant pel seu vessant històric com a esportiu". Referent a açò, recorda que entorn d'este espai verd es localitzen els últims vestigis en sòl públic del Rec Major de l'Alfàs –la nomenada Séquia Mare- que va fer possible la refundació de Benidorm, i que ja es va fer valdre el 2016.
Però a més, esta zona verda de més de 70.000 metres quadrats es revela com un espai ideal per a la pràctica esportiva, ja que s'han projectat circuits i senders per a vianants i ciclistes que suposaran un pol d'atracció per a un mercat cada vegada més emergent: el del turisme esportiu.
L'alcalde ha assenyalat que, a banda de potenciar el turisme esportiu, el Parc de la Séquia Mare permetrà també "donar continuïtat i permeabilitat a la trama urbana respectant la configuració i caràcter mediambiental de l'entorn, crear itineraris per als vianants assegurances fins a les zones esportives i escolars del Salt de l'Aigua, i generar nous espais saludables per a residents i turistes".
El projecte, ara ampliat i redactat pels tècnics municipals, contempla la creació de diverses zones recreatives i esportives, unides entre si per una sèrie de senders per a vianants i ciclistes perfectament integrats en l'entorn i que se suporten, en la seua majoria, en els bancals i plataformes ja existents perquè l'afecció al mitjà natural siga mínima". També preveu una zona de jocs per a xiquets adolescents i adults amb elements com tirolines, xarxa tridimensional o circuit d'escalada; una zona de jocs infantils; i zona d'ecoparc i multi aventura amb passarel·les, entenimentades, xarxes i altres elements fets en gran manera d'arbres procedents de poda". Estes zones s'executaran amb fusta laminada per a la seua "perfecta integració" en l'entorn.
A més d'actuar en la pinada, el projecte preveu fer-ho en els voltants de la pista de monopatins construïda l'any passat, justament per a completar esta amb una pista tipus 'bowl' –banyera- sol·licitada pels joves. També s'executaran diverses senderes que uniran els nous espais amb el punt en el qual hi ha projectada una passarel·la de connexió amb el barri Els Tolls a través del carrer Itàlia.
Inicialment, els tècnics havien preparat el projecte d'una primera fase de construcció, valorat en uns 467.000 euros i amb el qual s'aspirava a aconseguir una ajuda màxima de 280.000 euros dins de la convocatòria de la Diputació per a projectes financerament sostenibles. Ara, amb el nou projecte i atenent al seu valor estratègic en l'àmbit turístic, se cerca una subvenció nominativa per l'import total.