EL TEMPS A BENIDORM ARA

22

11:59 AM

HORA BENIDORM

16ºC

Cel clar

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La proposta dels grups del PP i Cs exigix a l'Executiu que primer establisca els requisits mínims que han de complir les ZBE

Benidorm aprovarà en ple demanar al Govern que ajorne l'establiment de les Zones de Baixes Emissions

23 novembre 2022
Zona Bajas Emisiones.

El ple de l'Ajuntament de Benidorm, que se celebrarà dilluns que ve, aprovarà una moció dels grups municipals del PP i Cs per a instar el Govern d'Espanya que aprove "amb caràcter urgent" les mesures legislatives corresponents per a acordar un ajornament en l'obligació de l'establiment, abans de 2023, de les Zones de Baixes Emissions (ZBE) en els municipis de més de 50.000 habitants i en els de més de 20.000 quan superen els valors límit dels contaminants regulats per Reial decret.

La moció argumenta que el Govern "encara no ha realitzat el desenvolupament reglamentari" de la norma que obliga a l'establiment de les ZBE, "per la qual cosa no s'ha concretat el mandat genèric d'establiment de les ZBE". La mateixa incidix que l'Executiu "ha d'establir els requisits mínims que han de complir estes ZBE, aportant seguretat jurídica als usuaris, empreses i la ciutadania en general".

Donades les dates actuals i la "impossibilitat" de complir el que s'establix en la llei per part de les Entitats Locals "és necessari i urgent que s'aprove una moratòria del terme d'entrada en vigor" de les Zones de Baixes Emissions.

El cos de la moció assenyala igualment que el fet de no tindre aprovat el Reial decret que regula les ZBE està generant "una incertesa innecessària a les Entitats Locals" el que implica que "es pot posar en risc els fons europeus associats a l'entrada en vigor d'estes".

La proposta afig la reclamació que, en llaures a l'autonomia municipal, cada entitat local "hauria de tindre la llibertat de decidir si la creació d'una ZBE és una mesura efectiva per a aconseguir l'objectiu de lluitar contra la contaminació o no" de manera que estes entitats locals tinguen "la llibertat de delimitar el seu abast i condicions per a complir així el principi d'autonomia local".

Un altre motiu que s'exposa en la moció és que l'adopció de mesures com la creació de ZBE en l'actual context de crisi "pot suposar un seriós problema per a moltes famílies i empreses, vulnerables econòmicament, que es veuran obligades a substituir els seus vehicles per uns altres menys contaminants i, no obstant això, no poden afrontar esta renovació".