Fruit d'esta cooperació, la ciutat acull este dijous la primera sessió de les VII 'Jornades Educatives de Salut Mental', dirigides a famílies i educadors
Benidorm aporta 23.000 euros per a organitzar accions formatives en col·laboració amb la Federació d'AMPA
L'Ajuntament de Benidorm col·laborarà amb la Federació Comarcal d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Benidorm i Comarca en l'organització d'accions formatives destinades als progenitors de xiquets i adolescents que estudien en la nostra localitat al llarg d'enguany. Per a això, la Junta de Govern Local ha donat llum verda a l'aprovació d'una despesa de 23.000 euros i a la subscripció d'un conveni de cooperació amb esta entitat, que regularà el desenvolupament de tallers i xarrades dirigides a millorar les competències de pares i mares per a ajudar als seus fills en el seu rendiment acadèmic i en altres facetes relacionades amb la seua educació.
La regidora d'Educació, Maite Moreno, ha explicat que este conveni "forma part de les actuacions que es duen a terme des del Consistori al llarg de tot el curs per a col·laborar amb les famílies i amb les diferents entitats educatives en la millora constant" dels servicis que es presten a la societat.
En este sentit, l'edil ha destacat que les associacions de mares i pares "assumixen tasques tan importants com el suport a les famílies en tot allò que concernix l'educació dels seus fills, així com la d'obrir a pares i mares la participació en la gestió dels centres educatius". Per este motiu, Moreno ha qualificat de "molt necessari" el paper de les AMPA i ha considerat de "vital importància qualsevol suport que se'ls preste des de les institucions perquè puguen continuar exercint esta labor, assumint d'esta manera el repte social que l'educació dels més xicotets planteja en la societat actual".
La responsable d'Educació ha detallat que, per a poder fer ús d'esta subvenció, el conveni establix que la Federació Comarcal d'AMPA "podrà organitzar quantes accions formatives considere, comptant amb la participació de persones independents i experts en diferents àrees, sempre que les mateixes tinguen lloc a la ciutat de Benidorm i siguen dirigides a pares i mares d'alumnes de la localitat al llarg d'enguany".
Per part seua, l'Ajuntament els cedirà les instal·lacions municipals que siguen requerides per al desenvolupament d'estes activitats i contribuirà en la seua difusió i organització, per a abastar el nombre més gran de participants possible.
Fruit d'esta cooperació municipal amb les AMPA, esta mateixa setmana tindrà lloc una de les accions formatives que la Federació organitza en el marc d'estos convenis. Es tracta de la primera sessió de les VII 'Jornades Educatives de Salut Mental', la programació de la qual es desenvoluparà este mes d'abril al llarg de tres jornades, dirigides a mares, pares, tutors i docents, tal com ha explicat la regidora d'Educació.
Maite Moreno ha indicat que estes sessions es desenvoluparan en la sala d'actes de l'IES Bernat de *Sarrià els dies 18, 24 i 25 d'abril i que abordaran "diferents aspectes per a millorar el coneixement i l'abordatge de tota mena de problemes relacionats amb la salut mental de xiquets i adolescents, una de les matèries de total actualitat i que més ens ocupa i ens preocupa".
La primera d'elles, que tindrà lloc este dijous, es prolongarà entre les 16.30 i les 20.30 hores, i es compondrà de tres xarrades: 'La realitat de l'alumnat en els centres educatius', a càrrec de la psicòloga Maribel Villaescusa; 'Suïcidi: El mal ocult', impartida pel psiquiatre Javier Sempere; i 'La separació dels pares i gestió de les emocions en la família', per la terapeuta Cecilia Martí.
La segona jornada tindrà lloc el 24 d'abril, dimecres, de 17.15 a 20.30 hores i es compondrà de les següents conferències: 'Conéixer a l'adolescent' a càrrec del pediatre José Valdés; 'Estratègies i pràctiques per a la salut mental i el benestar integral, per Claudio Nieto; i 'Benestar emocional en els centres educatius', per la professora Consuelo Marcià.
Estes VII 'Jornades Educatives de Salut Mental' finalitzaran el dijous, 25 d'abril, amb la tercera i última sessió, que es prolongarà entre les 17.15 i les 20.40 hores. El programa es compon de les ponències 'Treballar sobre la realitat', per Jéssica Enamorat; 'Prevenció de la conducta autolítica des de l'àmbit educatiu', pel psicòleg Joan Roa Natividad; i 'L'adolescència s'acaba', pel psicòleg Antonio Ríos Sarrió.
En els tres casos, l'assistència és lliure i gratuïta, encara que per a poder acudir cal formalitzar una inscripció en el següent enllaç: https://www.ce3catorce.es/vii-jornadas-salud-mental.