Els vols són en el Urban Lab establit en l'avinguda Bèlgica i testen les millores aplicades al sistema de navegació per satèl·lit Galileo
Benidorm acull noves proves de vol de drons per al seu ús en el transport dins del projecte europeu Delorean
Del projecte Delorean participen la UPV, el Centre Avançat de Tecnologies Aeroespacials i les empreses Airbus, Correos, Geonumerics, Bauhaus Luftfahrt i Pildo Labs.
Benidorm acull estos dies noves proves de vol dins del projecte europeu Delorean, que busca establir les bases per a una mobilitat aèria urbana més ecològica, segura i intel·ligent mitjançant l'ús de drons. Segons ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Lorenzo Martínez, "estes proves de vol s'estan realitzant novament en el denominat Urban Lab establit en l'avinguda Bèlgica i que s'ha constituït com un escenari urbà idoni per a esta mena d'assajos".
Martínez ha detallat que "entrem en una nova fase del projecte, complementària a la qual ja es va testar en el nostre Urban Lab l'abril de 2021, en la qual es provaran el comportament de les millores implementades en el sistema Galileo a partir d'eixos vols inicials i que estan orientades a garantir que els drons puguen volar de manera totalment segura".
L'edil ha precisat que "Benidorm, per l'alta concentració d'edificis d'altura que provoquen interferències i errors en la recepció dels senyals dels satèl·lits de posicionament, resulta ideal per a testar la tecnologia que pretén usar-se en un futur immediat per als vols de drons que permetran realitzar repartiment de mercaderies i transport de persones".
L'Urban Lab de Benidorm, ha agregat, "pretén no sols servir per a testar la tecnologia que servirà per a fer possible la mobilitat aèria urbana, sinó també per a preparar a la ciutat per a ser de les primeres a Europa a conquistar per als seus ciutadans i visitants l'espai aeri de baixa cota, el reservat per als vols de drons". Martínez ha incidit que "és una oportunitat, ja que segons dades de la Unió Europea, esta activitat de transport de persones i mercaderies mitjançant drons pot arribar a generar fins a l'any 2050 unes 150.000 ocupacions, i superar els 1500 milions d'euros d'impacte econòmic".
Martínez ha destacat que "estem en un moment crucial", en el qual "Benidorm és present sent capdavanter en el desenvolupament de tecnologies enfocades a la mobilitat sostenible i especialment a la vinculada als drons".
El projecte Delorean de l'Agència de la Unió Europea per al Programa Espacial (EUSPA) compta amb finançament de la Unió Europea i va arribar a Benidorm de la mà de la Universitat Politècnica de València. D'ell participen destacades institucions com el Centre Avançat de Tecnologies Aeroespacials (CATEC) i les empreses Airbus, Correos, Geonumerics, Bauhaus Luftfahrt, i Pildo Labs. Benidorm, al seu torn, és present també com a soci a través de la Unitat Aèria de la Policia Local.