EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

06:20 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La primera víctima de febrer era veïna de Baiona, Pontevedra

Minut de silenci a Benidorm per l'últim cas de violència masclista

07 febrer 2023
Minuto de silencio

La Corporació municipal de Benidorm s'ha congregat este dimarts davant la porta principal de l'Ajuntament per a guardar un minut de silenci en repulsa per l'assassinat d'una dona en la localitat pontevedresa de Baiona.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, al costat de la regidora d'Igualtat, Ángela Zaragozí, han encapçalat en silenci la concentració amb la qual l'Ajuntament mostra, per segona vegada esta setmana, el seu més ferm rebuig a la violència de gènere.

El diumenge passat, la policia descobria el cos sense vida d'una dona de quaranta-set anys en el seu domicili de Baiona (Pontevedra). El cadàver mostrava evidents signes de violència, sobretot al cap. El suposat assassí, la seua parella, de la mateixa edat, va cometre el crim en el moment de la devolució dels fills menors d'edat que tenien en comú i que havien passat amb ell el cap de setmana.

Després de matar a la dona, l'home va deixar als xiquets a casa dels iaios i es va donar a la fugida, encara que amb posterioritat va ser detingut per l'autoritat i lloc a disposició judicial.

Amb este, són ja huit les dones assassinades en el que portem de 2023 i 13 els menors d'edat que han quedat orfes a causa de la violència de gènere al nostre país. La xifra de dones assassinades des de 2003 puja a 1.190.

Davant qualsevol situació de risc, la Regidoria d'Igualtat recorda que l'Ajuntament disposa de personal especialitzat en violència de gènere que pot prestar assessorament gratuït a qualsevol dona que se senta amenaçada. Així mateix, reitera, que les víctimes disposen del telèfon gratuït 016 contra la violència de gènere, que no deixa rastre en la factura telefònica, encara que és recomanable eliminar-ho del registre de crides. El servici atén les 24 hores del dia, set dies de la setmana, 365 dies de l'any i en 52 idiomes.