EL TEMPS A BENIDORM ARA

22

22:59 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Poc núvol

E 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Després de la lectura del manifest s'ha conformat un gran llaç humà per a commemorar el Dia Mundial contra el Càncer

Afectats i familiars de pacients amb càncer fan una crida en Benidorm a alleujar l'impacte de la malaltia en la vida laboral

04 febrer 2024
Día Mundial Cáncer

Afectats i familiars de pacients amb càncer han fet hui a Benidorm una crida "a tots els actors socials perquè s'unisquen amb la finalitat d'alleujar o reduir l'impacte" que la malaltia té "en la vida laboral de les persones diagnosticades, els seus familiars i les empreses". Esta és una de les qüestions recollides en el manifest al qual s'ha donat lectura este migdia en la plaça dels Almadravers, al costat de la platja del Mal Pas, en un acte convocat per la junta local de l'Associació Espanyola contra el Càncer de Benidorm.

A l'acte convocat amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer han assistit, entre altres, l'alcalde, Toni Pérez; la regidora de Benestar Social, Ángela Zaragozí; membres de la Corporació municipal; la presidenta de la junta local de l'entitat, Olga Cascales; les Reines dels Festes Majors Patronals, Valentina Almodóbar i Laia Zamora; així com integrants de l'associació, persones diagnosticades, familiars i veïns.

Vicenta Asencio ha sigut l'encarregada de llegir el manifest en el qual s'ha revelat que "el càncer és la malaltia que porta associada una major prevalença de pèrdua de treball, ja que el risc d'estar en desocupació augmenta un 34% en supervivents de càncer enfront de la població general". D'ací, "la importància d'abordar l'impacte laboral que comporta el diagnòstic per a les persones malaltes i la posterior reincorporació al treball".

També s'ha alertat que "l'índex de supervivència s'ha estancat en els últims anys i està entorn del 51%, sent en alguns tipus de càncer molt menor", el que fa "és necessari multiplicar l'esforç" en la lluita contra la malaltia per a variar les xifres.

Referent a això, s'ha assegurat que "és el moment de fer el primer pas per a aconseguir canviar les xifres", i s'ha traslladat que "l'Associació Espanyola contra el Càncer, té una missió molt clara: aconseguir el 70% de la supervivència en càncer a Espanya per a 2030". Per a assolir-ho, cal "conscienciar i mobilitzar a la societat espanyola sobre la importància de sumar els recursos i les capacitats de tots entorn d'un gran programa d'acció contra el càncer, que incremente els recursos disponibles per a projectes de prevenció, investigació, atenció i divulgació".

Després del manifest, els assistents han conformat un gran llaç humà, al qual ha seguit un esmorzar solidari al carrer Oliveres.