EL TEMPS A BENIDORM ARA

27

15:52 PM

HORA BENIDORM

23ºC

Cel clar

NE 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Quasi 5,2 milions de persones van veure en algun moment el programa, que va registrar un 16,6% de quota de pantalla

La final del Benidorm Fest congrega quasi 2 milions de teleespectadors i se situa com a líder d'audiència en horari de màxima audiència del dissabte

04 febrer 2024
Los ganadores del Benidorm Fest
Nebulossa: 'Zorra', vencedores Benidorm Best 2024
  • Nebulossa s'imposa amb el Micròfon de Bronze i representarà a Espanya en Eurovisió
  • L'alcalde aplaudix el "gran nivell d'este festival" i el gran ambient que ha generat esta setmana als carrers

Quasi 5,2 milions de persones van seguir en algun moment de la nit d'ahir la gala final del Benidorm Fest, en la qual els ondarencs Nebulossa van alçar el Micròfon de Bronze que els portarà directes a representar a Espanya en el Festival d'Eurovisió, que se celebra el maig vinent a la ciutat sueca de Malmö.

Així ho indiquen les dades oficials d'audiència, segons els quals la retransmissió de la final en La 1 de Televisió Espanyola va aconseguir una va registrar una mitjana d'1.977.000 espectadors i una quota de pantalla del 16,6%, situant-se com el programa més vist de l'horari de màxima audiència del dissabte.

A més, com ja va ocórrer en les dos semifinals, el Benidorm Fest va tornar a ser tendència nacional i mundial, amb 187.932 mencions en la xarxa social X [antiga Twitter] durant l'horari d'emissió de la gala i seguiment en un total de 25 països, la qual cosa representa "un complet èxit quant a l'audiència televisiva i presència en les principals xarxes socials", tal com ha destacat este diumenge l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez.

Espanya va ser el país en el qual més es va comentar en esta xarxa social l'esdeveniment benidormer, on les principals etiquetes relacionades amb el Fest van recaptar un total de 112.622 mencions i un impacte pròxim al 60%. Per darrere d'Espanya es van situar altres països com l'Argentina, Colòmbia i els Estats Units, mentre que fins a un 20% de les entrades es van fer des de països tan remots com Papua Nova Guinea, Austràlia, Mongòlia, Indonèsia o el Pakistan, entre altres.

Sobre l'impacte televisiu, la gala del Benidorm Fest en RTVE va recollir les millors dades d'audiència de les tres jornades. Així, la final del certamen va aconseguir anit unaquota de pantalla del 16,6%, la qual cosa va suposar una mitjana d'1.977.000 espectadors, 90.000 persones i un 4,6% més que en la final de 2023, si bé la cadena pública ha detallat que quasi 5,2 milions de televidents van seguir l'esdeveniment musical en algun moment de la seua transmissió. Eixa dada de l'índex d'audiència registra un increment d'1,9 punts respecte a la gala final de l'any anterior i situa al Benidorm Fest com el programa més seguit en horari de màxima audiència de les televisions convencionals en el dia d'ahir, amb molta distància percentual sobre el segon.

La repercussió de les cançons i artistes participants en la final d'ahir també és molt destacable en les principals plataformes de reproducció de música. En Spotify, els huit temes finalistes han aconseguit ja les 6.633.707 reproduccions. De totes elles el grup Nebulossa, vencedors d'esta gran final amb la seua 'Zorra' se situen molt al capdavant dels participants, amb més de 2,2 milions d'escoltes. Després d'ella se situen de moment Almácor (873K), St Pedro (839K), Sofía Coll (837K) i Miss Caffeina (539K).

D'altra banda, en la plataforma YouTube, en el nombre de reproduccions dels concursants de la gala final sumen ja 4.194.210 reproduccions i, d'elles, la vencedora amb diferència torna a ser Nebulossa, que acumula 1,9 milions.

Pel que fa als vots del públic registrats en la gran final, RTVE ha donat a conéixer este diumenge el vot telefònic que va registrar un total de 25.910 cridades i SMS. La directora de Comunicació i Participació d'RTVE, María Eizaguirre, ha detallat que Nebulossa va ser la que més suport va rebre dels espectadors, amb 4.484 vots, seguits de Jorge González amb 4.482 vots, Angy Fernández amb 3.888, Almácor amb 3.779, St Pedro amb 3.739, Sofia Coll amb 2.815, María Peláe amb 1.627 i Miss Caffeina amb 1.096.

Jorge González va guanyar en el vot demoscòpic amb 2.855 vots, mentre que Angy Fernández va ser la segona més votada amb 2.833. Nebulossa en va aconseguir 2.463, St Pedro 2.291, María Peláe 2.272, Sofia Coll 2.134, Almácor 2.058 i Miss Caffeina 1.994, segons les dades d'RTVE.

"Total consolidació"

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha valorat que esta tercera edició ha sigut "la final del Benidorm Fest de major nivell de competitivitat de les quals hem viscut fins ara, ja que hi havia cinc o sis temes que podien perfectament haver obtingut eixe preuat Micròfon de Bronze. I se l'ha emportat Nebulossa". El primer edil ha valorat que el tema d'esta parella d'Ondara "és un tot un èxit ja, abans de guanyar esta edició del Benidorm Fest. Per tant, guanya Nebulossa, però guanyem tots i guanya Benidorm sempre".

Un altre de les dades que ha valorat l'alcalde benidormer i president de la Diputació Provincial és que el vencedor es tracta d'"un grup d'Ondara, per la qual cosa novament la província d'Alacant tornarà a estar en la final d'Eurovisió", després de la participació en 2023 de la il·licitana Blanca Paloma.

Finalment, Toni Pérez ha conclòs assenyalant que "esta tercera edició del Benidorm *Fest ha consolidat definitivament el festival i l'ambient que està vivint la nostra ciutat des de diumenge passat, amb milers de persones que han vingut expressament a viure esta festa de la música". "Al mateix temps que anit s'estava vivint la final en directe des del Palau –ha aprofundit el primer edil–, milers de persones la seguien des del Tecnohito de la plaça de la Hispanitat i es vivia també intensament en els establiments i al carrer, la qual cosa dona compte que és un festival que està ja perfectament integrat i unit a Benidorm".