Dirigit a professionals del sector turístic, el curs perseguix sensibilitzar i millorar l'atenció a persones amb discapacitat
Toni Pérez subratlla l'objectiu de Benidorm de ser "una destinació absolutament global" en l'obertura de la II Jornada Formativa sobre Turisme Accessible
El Centre Municipal el Torrejó ha acollit hui la primera jornada de la II Acció Formativa 'Aposta municipal pel Turisme Accessible' que és impartida per la Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física (Predif) a la Comunitat Valenciana en col·laboració amb l'Ajuntament de Benidorm.
L'acció formativa està dirigida a professionals del sector turístic en l'administració pública i en empreses locals, així com a estudiants de turisme. Entre els seus objectius es troben sensibilitzar, informar i formar-los per a millorar l'atenció a les persones amb discapacitat, donar a conéixer els avantatges econòmics i socials que el Turisme Accessible oferix al sector i reivindicar les necessitats que s'han de cobrir per a aconseguir la plena integració de les persones amb discapacitat en l'ús i gaudi de les infraestructures i serveis turístics.
Igualment, el curs perseguix desenvolupar coneixements, actituds i habilitats que faciliten l'acolliment de les persones amb discapacitat en el destí, orientar sobre les pautes de comportament que han de seguir els professionals a l'hora d'oferir els seus serveis a un turista amb discapacitat i donar a conéixer els sistemes de gestió de l'accessibilitat que existixen en el mercat, aplicables a establiments i destinacions.
L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha inaugurat la Jornada i en la seua intervenció ha destacat que el desenvolupament de la mateixa i els seus continguts "diuen molt de la vocació de la destinació Benidorm per aprofundir, fer realitat i materialitzar les normatives per a convertir-nos en un destí absolutament global".
En eixe sentit l'alcalde ha recordat quan Benidorm va iniciar el camí per a obtindre la certificació DTI i es van trobar que, de tots els eixos avaluables, la ciutat va obtindre la pitjor puntuació en matèria d'accessibilitat. "No és que estiguérem pitjor que els nostres competidors, sinó que l'exigència era molt alta". "I ha de ser així" ha continuat Pérez, "perquè només d'eixa exigència eixim millors com a destinació, com a ciutat i com a societat. En eixe moment va ser quan començàrem a impulsar accions d'accessibilitat de la mà de Predif".
El primer edil ha agraït la participació dels presents perquè, en la seua opinió, "més enllà de la vocació personal i la decisió de la vostra empresa, ser ací representa una implicació de tot el que hi ha darrere de cadascun".
Finalment, Pérez ha subratllat que l'objectiu principal és "que la destinació siga el més accessible possible en tots els àmbits, aconseguint també la part sensorial i la cognitiva".
El curs, que és impartit per professionals de Predif amb experiència en la matèria de més de deu anys en l'àmbit de l'accessibilitat i el turisme accessible, consta de nou hores de formació dividides en dos jornades.
En la jornada de hui s'han abordat qüestions com l'accessibilitat universal i la normativa d'obligat compliment, el concepte i l'estratègia en el turisme accessible i la plataforma de turisme accessible 'TUR4All'. La jornada finalitzava amb una taula sobre l'experiència d'usuaris amb necessitats d'accessibilitat.
En la jornada de demà s'analitzarà la discapacitat i l'Atenció al Client amb necessitats d'accessibilitat i se celebrarà un taller pràctic basat en un 'rol play' amb l'activitat 'posa't en el meu lloc'.