El jaciment es consolida com a reclam turístic i l'Ajuntament treballa ja en la seua museïtzació, inclosa en el Pla de Sostenibilitat Turística
Prop d'11.500 persones han visitat el Tossal de la Cala durant juliol i agost
Prop d'11.500 persones han visitat el Tossal de la Cala durant el mes de juliol i les tres primeres setmanes d'agost, segons les xifres traslladades hui per la regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer, que ha assegurat que "el jaciment, coronat per un magnífic mirador que oferix unes vistes úniques de Benidorm des de Ponent, es consolida com a reclam turístic i pol d'atracció".
Pellicer ha assenyalat que "visitar este jaciment romà del segle I abans de Crist és, en qualsevol moment de l'any, una magnífica activitat recreativa a l'aire lliure que, a més, pot realitzar qualsevol persona, ja que el 'castellum' és totalment accessible, tant des del punt de vista sensorial com motor". En este punt, ha recordat que "en l'últim any s'han acomplert diverses actuacions per a afavorir l'accessibilitat universal al jaciment i mirador", com l'adquisició de cadires de rodes elèctriques perquè les persones amb problemes de mobilitat puguen recórrer i coronar el 'castellum'.
A més, s'ha instal·lat un tram de barana de cristall en el mirador "perquè les persones usuàries de cadires de rodes puguen també gaudir de la magnífica panoràmica que oferix Benidorm des del Tossal"; mentre que també hi ha a la disposició dels visitants amb discapacitat visual una audioguia a través de codis QR en la qual trobaran tota la informació del jaciment i els detalls sobre la importància, funcionament i característiques d'este.
La regidora de Patrimoni Històric ha destacat que "en els últims anys, s'han realitzat contínues campanyes d'excavació per a traure a la llum i estudiar les restes del fortí, així com un ambiciós projecte d''Intervenció arqueològica en el Castellum del Tossal de la Cala' per al qual es va comptar amb fons europeus".
A més, ha recordat que "en l'agenda més pròxima està la museïtzació del jaciment, projecte inclòs dins del Pla de Sostenibilitat Turística i en el qual ja s'està treballant per a poder licitar les obres al llarg d'enguany". "Amb esta museïtzació es vol fer un pas més en el reconeixement d'un 'castellum' romà que ha despertat gran interés entre la comunitat arqueològica per a ingent informació que està aportant als professionals i historiadors sobre com s'organitzaven i funcionaven els fortins romans en l'etapa imperial i més concretament durant la Guerra de Sertori".
A través del projecte de museïtzació, elaborat de la mà de l'equip de la Universitat d'Alacant, "es busca que la població en general conega la rellevància del jaciment i d'eixa part important de la història de Benidorm".