L'alcalde clausura el 'Fòrum d'Intel·ligència Turística i Dades, claus per a la sostenibilitat' que ha reunit a la ciutat a experts turístics nacionals i internacionals
Pérez destaca que Benidorm "sempre treballa al màxim" per a protegir la seua biodiversitat
L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha ressaltat hui que Benidorm "treballa al màxim per protegir la seua biodiversitat" dins de la decidida aposta de la ciutat a favor de la sostenibilitat. L'alcalde ha fet esta afirmació en el transcurs de la clausura del 'Fòrum d'Intel·ligència Turística i Dades, claus per a la sostenibilitat', que s'ha celebrat hui a Benidorm.
El Fòrum, que ha comptat amb la presència de gestors, destins i representants del sector turístic nacional i internacional, era organitzat per Segittur i la Comissió Europea en el marc de la Presidència espanyola del Consell de la Unió Europea. En el mateix s'han abordat les noves eines per a l'ús i gestió de dades i com els mateixos poden influir a l'hora d'aconseguir destins més sostenibles.
A més, s'han analitzat diferents aspectes relacionats amb la intel·ligència turística, els espais, les dades i la sostenibilitat, amb l'objectiu d'abordar la importància de la presa de decisions basada en dades i altres aspectes claus per a millorar la competitivitat turística tant en el sector públic com en el privat.
Si ja al matí l'alcalde ha defensat que una bona gestió de les dades és "vital" per a diferenciar-se i avançar, a la vesprada ha posat en valor la sostenibilitat del model Benidorm. "Encara que molta gent no ho sap, tenim cales, protegides, un parc marítim terrestre i sempre seguim la dinàmica del litoral fins al punt que les nostres platges creixen perquè tenim un gran banc d'arena que, per cert, ha servit per a regenerar algunes platges del litoral mediterrani" ha explicat.
Pérez, en un altre clar exemple de la sostenibilitat del model, ha revelat als assistents que "tretze Benidorm alliberarien de construccions tot el Mediterrani". "Això és sostenibilitat" ha postil·lat. A més, ha assenyalat que la ciutat mira al futur i que per això "els nostres coneixements es recolzen en l'acadèmia". "Som l'única ciutat de més de 50.000 habitants que té un Pla d'Adaptació al Canvi Climàtic" ha agregat abans de precisar que "fem un treball coral molt potent per a poder dir que fem feliços cada any a milions de persones al mateix temps que apostem per la sostenibilitat".
En la clausura del Fòrum també ha intervingut el subdirector general de Cooperació i Competitivitat Turística de la Secretaria d'Estat de Turisme, Félix de Pau, qui ha volgut deixar clar que "s'han dissipat tots els dubtes quant que en el turisme s'estan fent coses per la sostenibilitat".
Així mateix, ha destacat algunes idees expressades en el Fòrum com que "la gestió de la dada es traduïx en una millora de la planificació dels serveis bàsics de les ciutats" o el "la importància d'analitzar les dades per a obtindre unes mètriques que possibiliten una sana competència". Finalment, de Pau ha recalcat que "totes les noves fonts de dades poden resultar útils per a la sostenibilitat turística, però hem de saber què volem i com utilitzar-los".