EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

13:58 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Poc núvol

S 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'alcalde Toni Pérez defensa en la inauguració d'esta trobada que una bona gestió de les dades és "vital per a diferenciar-nos i avançar"

El 'Fòrum Intel·ligència Turística' analitza a Benidorm l'ús de les dades per a afavorir la sostenibilitat de la destinació

16 novembre 2023
El ‘Foro Inteligencia Turística’ analiza en Benidorm el uso de los datos para favorecer la sostenibilidad del destino

El fòrum està organitzat en el marc de la Presidència espanyola de la Unió Europea.

L'Ajuntament de Benidorm acull este dijous la celebració del 'Fòrum Intel·ligència Turística i Dades, claus per a la sostenibilitat', organitzat per Segittur i la Comissió Europea en el marc de la Presidència espanyola del Consell de la Unió Europea. L'esdeveniment reunix a la ciutat a gestors, destinacions i representants del sector turístic tant d'Espanya com arribats des d'altres països de la UE, per a abordar les noves eines per a l'ús i gestió de dades i com els mateixos poden influir a l'hora d'aconseguir destinacions més sostenibles.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha participat en la inauguració d'este fòrum, al costat del president de Segittur, Enrique Martínez; la secretària autonòmica de Turisme de la Generalitat Valenciana, Cristina Moreno; i el director general de Mercat Interior, Indústria, Emprenedoria i Pymes de la Comissió Europea, Hubert Gambs. Durant la seua compareixença, el primer edil ha recordat a tots els assistents que Benidorm no sols és "el lloc de la felicitat per a milions d'espanyols i europeus que ens visiten cada any", sinó que també representa la primera destinació turística del món que va obtindre, l'any 2018, la certificació de destinació turística intel·ligent segons la normativa UNE 178501.

Igualment, Toni Pérez ha explicat com la ciutat treballa "des de la primavera de 2015, quan ens vam proposar la meta DTI, amb convicció basant-nos en una meticulosa anàlisi i interpretació de dades". Després d'això, ha defensat la importància de saber usar bé estes dades per a la presa de decisions: "Tindre dades és simplement comptar amb la matèria primera per a generar informació valuosa. El crucial és poder analitzar i interpretar eixes dades, fer-los útils perquè realment informen i milloren les nostres decisions", ha manifestat Pérez, per a qui "l'experiència en l'agregació, normalització i estructuració de les dades és vital per a obtindre la informació que ens permeta diferenciar-nos i avançar".

L'alcalde benidormer ha exposat algunes característiques d'esta ciutat per a donar compte de la seua resiliència. Entre elles, la seua capacitat de multiplicar quasi per set la seua població en moments de màxima ocupació; la cura i respecte pel sòl i el medi ambient que professa des de l'aprovació del primer Pla General de 1956; la generació de quasi 60.000 ocupacions turístiques i de 90.000 llits turístics reglades; o la gestió eficient de l'aigua, havent aconseguit reduir el consum un 18% en els últims vint-i-cinc anys, malgrat l'augment de població i ocupació turística. "Estos assoliments són el reflex de la nostra determinació i confiança en el destí Benidorm, d'una atenció preferent a la innovació, la tecnologia i, sobretot, de l'aplicació d'intel·ligència a la gestió, anàlisi i interpretació de les dades", ha explicat per a postil·lar després: "Però a Benidorm no ens conformem a mantindre el que tenim; aspirem a evolucionar i millorar".

Finalment, el primer edil ha traslladat l'aposta per "la sostenibilitat integral, la regeneració turística i l'economia circular" tres factors per als quals l'ús i gestió de les dades, la intel·ligència artificial, "seran essencials per a un turisme cada vegada més sostenible en totes les seues dimensions: econòmica, social, ambiental i tecnològica".

A més de l'alcalde de Benidorm, en l'acte inaugural també han participat altres destacades figures en el camp del turisme. El president de Seggitur, Enrique Martínez, ho ha fet en representació de la secretària d'Estat de Turisme, Rosana Morillo, que no ha pogut assistir per trobar-se a Brussel·les. En nom de Morillo, el president de Segittur ha considerat "fonamental que la UE mantinga una agenda pròpia per a afavorir el desenvolupament turístic, especialment després de la pandèmia" i ha cridat l'atenció sobre alguns dels desafiaments que es plantegen al sector, entre ells els relacionats amb el clima i l'Agenda 2023.

La secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, ha recordat la premissa que "el que no es mesura no es pot gestionar" per a exposar que a la Comunitat Valenciana hi ha 103 destins adherits a la Xarxa de Destins Intel·ligents i anunciar que en el termini d'un mes començarà a funcionar el nou sistema d'intel·ligència turística impulsat per la Generalitat, a través del Invattur, amb l'objectiu de "millorar la competitivitat dels nostres destins i la nostra oferta turística".

Per part seua, el director general de Mercat Interior, Indústria, Emprenedoria i Pymes de la Comissió Europea, Hubert Gambs, ha defensat que les dades són "un instrument clau per al turisme" i que la Unió Europea ha de tindre entre les seues prioritats "facilitar l'accés a les dades i obrir-los el més possible a la ciutadania, tant per la seua importància per al turisme com per a altres sectors de l'economia".

En este sentit, Gambs ha advocat per "crear un espai únic europeu de dades, on la informació puga circular a través de les fronteres".

Durant la celebració d'este 'Fòrum Intel·ligència Turística i Dades, claus per a la sostenibilitat' se succeiran diferents ponències i taules redones, en les quals participen, entre altres, Natalia Bayona, directora executiva de l'Organització Mundial del Turisme (OMT); Leire Bilbao, gerent de Visit Benidorm; Aroa Jilete, directora de Turisme i Hostaleria del Govern Basc; José Marcial Rodríguez, conseller de Turisme del Consell de Mallorca; Eszter Csizmadia, cap d'Investigació Estratègica, Agència de Turisme d'Hongria; Sergio Guerreiro, director Sènior de Coneixement, Gestió i Innovació, Turisme de Portugal; o Jorge Rubio, subdirector adjunt de Coneixement i Estudis Turístics de Turespaña, entre molts altres. En l'acte de clausura està prevista la participació de Félix de Pau, subdirector General de Cooperació i Competitivitat Turística de la Secretaria d'Estat de Turisme.

Audios relacionados
Corte voz 1 Enrique Martínez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Enrique Martínez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Enrique Martínez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Cristina Moreno
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Cristina Moreno
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 6 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 7 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 8 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 9 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 10 Toni Pérez
Audio file