CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

09:32 AM

HORA BENIDORM

18ºC

Cobert con lluvia escasa

S 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

80%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

S'està substituint una vàlvula de l'estació de bombament principal, indispensable per a evitar l'eixida d'aigües residuals a la mar

L'Ajuntament assumix una inversió urgent en la xarxa de residuals i reclama a l'EPSAR de nou que licite les obres pendents

22 març 2021
L'Ajuntament assumix una inversió urgent en la xarxa de residuals i reclama a l'EPSAR de nou que licite les obres pendents...

L'Ajuntament de Benidorm ha assumit una nova inversió urgent en la xarxa de bombament d'aigua residual, en este cas per a garantir el correcte funcionament del sistema que impulsa estes aigües fins a la depuradora. Coincidint amb el Dia Mundial de l'Aigua, l'edil de l'àrea, José Ramón González de Zárate, ha explicat que "s'està actuant en l'estació de bombament número 1, la situada en l'encreuament de les avingudes Mediterrani i Ametlla de la Mar, on s'està substituint la vàlvula de la impulsió principal".

Esta vàlvula es va trencar a la fi d'any i ha sigut necessari funcionar amb un bypass fins que l'arribada de la nova, que compta amb unes mesures especials per a adaptar-se al subsol de l'avinguda del Mediterrani.

De Zárate ha recalcat que esta actuació, valorada en prop de 80.000 euros, és "indispensable", ja que "sense aqueixa vàlvula, pràcticament la totalitat de l'aigua residual de Benidorm podria anar a parar a la mar, ocasionant un mal ambiental important".

Segons ha informat l'edil, la substitució d'esta vàlvula –en ús des de fa quasi de quatre dècades– "estava inclosa en el projecte d'adequació de les impulsions i estacions de bombament de Benidorm i l'Alfàs del Pi, obra que hauria d'haver licitat i executat ja l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (EPSAR) de la Generalitat Valenciana, sobre la base del conveni signat en 2017 amb l'Ajuntament".

No obstant això, "esta actuació, igual que la resta de les compromeses per a millorar el sistema i la xarxa de Benidorm, seguixen pendents malgrat el que molt que la ciutadania de Benidorm aporta econòmicament a l'EPSAR a través del cànon de sanejament". Una aportació que assolix "aproximadament els 1,2 milions d'euros i que no s'està reinvertint a la ciutat". De fet, des de l'Ajuntament es va sol·licitar sense èxit a l'EPSAR que assumira el canvi de la vàlvula danyada.

Per tot això, De Zárate ha reivindicat una vegada més a l'EPSAR que "complisca amb el seu compromís i licite i execute totes les inversions pendents", ja que "una ciutat avantguardista i turística com Benidorm no pot córrer el risc de tindre problemes amb la xarxa de residuals i que partix d'estes aigües arriben a les seues platges".

Referent a això, ha apuntat que "la bona faena de l'empresa concessionària i la poca activitat turística ha evitat que tinguérem seriosos problemes" en els últims mesos.

Sol·licitud modificació de la Llei autonòmica

El mes de novembre passat, i davant la falta d'inversió per part de l'EPSAR, el ple va aprovar per unanimitat sol·licitar la modificació de la legislació actual en matèria de finançament de les instal·lacions de depuració i en la gestió del Cànon de Sanejament perquè les entitats locals puguen gestionar estos recursos, realitzant les inversions necessàries en les infraestructures hidràuliques, que són crítiques i vitals.

Com ja es va indicar en aquell ple, en els últims nou anys, l'Ajuntament de Benidorm, a través dels seus ciutadans, ha abonat a l'EPSAR més de 50 milions d'euros, mentre que la despesa de funcionament i manteniment de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals de Benidorm (EDAR) i la seua xarxa ha sigut de 38 milions d'euros el que deixa un saldo favorable de 12 milions per a l'organisme autonòmic. Entretant, i malgrat el conveni subscrit entre l'EPSAR i els municipis de Benidorm, l'Alfàs del Pi i La Nucia, l'entitat de gestió només ha invertit 120.000 euros dels 3,5 milions compromesos. En contrapartida, des de 2012 l'Ajuntament de Benidorm ha invertit més de 5 milions d'euros en estes infraestructures.

CONTACTE

Enllaços per a contactar amb l'Ajuntament de Benidorm