Una mostra de fotografies de l'Arxiu Municipal repassa moments i llocs de la relació de Benidorm amb l'aigua
La commemoració del Dia Mundial de l'Aigua arriba a l'Espai d'Art Urbà 'El Pont'
La commemoració del Dia Mundial de l'Aigua, que se celebra este 22 de març, ha arribat també a l'Espai d'Art Urbà 'El Pont' amb una mostra en la qual es repassen alguns dels passatges més icònics de la relació de Benidorm amb este recurs vital, fonamentalment durant les primeres set dècades del segle passat. L'alcalde, Toni Pérez, al costat dels regidors de Cicle de l'Aigua i Patrimoni Històric, José Ramón González de Zárate i Ana Pellicer, ha visitat hui esta mostra, que estarà exposada durant els pròxims mesos.
Després de la visita, De Zárate ha explicat que "fins a arribar a ser un referent internacional en gestió eficient de l'aigua, Benidorm va haver de superar greus dificultats i invertir molts recursos econòmics per a garantir el proveïment i la disponibilitat de cabals".
L'edil ha assenyalat que "justament la falta d'aigua durant bona part del segle passat va conscienciar a la ciutat sobre la importància cabdal d'este recurs i li va portar a planificar un sistema de gestió que fora altament eficaç i eficient i en el qual cada gota s'aprofitara al màxim". "Ara comptem amb una xarxa hidràulica que ronda el 94% de rendiment –ha recordat–, i això és també conseqüència directa de les inversions que s'han realitzat durant les últimes sis dècades, des que es van concretar les obres de proveïment i l'aigua potable va arribar a Benidorm".
L'arribada de l'aigua potable és un dels episodis que es rememora en l'exposició, "composta per deu imatges, distribuïdes en sis opis *retroil·luminats i que procedixen dels fons fotogràfics i bibliogràfics del nostre Arxiu Municipal", tal com ha assenyalat la regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer.
Entre les fotografies recuperades per a esta exposició i que poden veure's en l'Espai d'Art hi ha diverses de fonts públiques municipals, testimoniatges gràfics de les obres de proveïment o instantànies de les primeres infraestructures hidràuliques de la ciutat.
Pellicer ha detallat que "a més de fotografies, per a esta mostra s'han seleccionat publicacions dels anys 1959 i 1960 aparegudes en el Butlletí Municipal de l'Ajuntament". Estos exemplars "poden consultar-se en la web municipal –www.benidorm.org– gràcies a la constant tasca de digitalització dels fons de l'Arxiu Municipal amb la qual estem acostant la història de Benidorm al públic general".