El govern manté el seu compromís d'accessibilitat a tots els nivells i el contacte amb els ciutadans
Benidorm reforça les inversions socials i en infraestructures en els primers 100 dies d'administració
Toni Pérez fa balanç de la gestió local en estos primers mesos i ho qualifica de "molt positiu i en sintonia amb els compromisos adquirits".
El govern de Benidorm ha complit hui els primers cent dies de gestió després de la presa de possessió de la corporació local el passat 17 de juny, emanada de les eleccions municipals celebrades el 28 de maig. Cent dies en què s'han mantingut i intensificat els compromisos adquirits avançats per l'alcalde de la ciutat, Toni Pérez, res més resultar triat.
Aquells compromisos havien de veure amb la vocació de continuar construint "un Benidorm acollidor, obert, integrador i solidari" amb un desenvolupament que se sustenta en accions basades en "la sostenibilitat, la innovació, l'accessibilitat i la governança" amb l'objectiu d'avançar "cap a la sostenibilitat social, ambiental i econòmica". D'aquí ve que l'alcalde haja subratllat hui que la finalitat siga la d'"aconseguir l'accessibilitat a tots els nivells" i l'acció de govern estiga estretament lligada "al contacte amb els ciutadans".
En estos primers cent dies, ha indicat l'alcalde, s'ha continuat amb el "reforç de les inversions socials amb ajudes als col·lectius i entitats que més el necessiten, així com la millora i renovació d'infraestructures necessàries per a tindre una ciutat cada dia millor". Per això, Pérez ha titllat este primer balanç de "molt positiu i en completa sintonia amb els compromisos adquirits".
Així, en matèria d'ajudes, la concessió d'estes ha arribat als principals col·lectius i entitats de Benidorm. Entre elles en este període de cent dies s'han concedit a famílies vulnerables, a pimes i autònoms i s'han duplicat els fons per a projectes emprenedors. Igualment, s'han destinat partides, per a despeses d'entitats empresarials, per a la compra de material escolar, per a les escoles de música i educands, per a entitats sanitàries i fins i tot s'ha destinat una quantitat per a la cooperació amb països en desenvolupament. En este capítol d'ajudes s'inclou el milió d'euros dirigit als hotels que van participar en la campanya de l'Imserso de 2022.
Mentrestant, les infraestructures locals han continuat amb el mateix ritme de millora i renovació que ja s'havia iniciat anys arrere. En relació amb les del Cicle de l'Aigua, en estos cent dies s'ha començat una actuació en Bernat de *Sarrià per a minorar el risc d'inundacions, s'ha millorat l'accessibilitat i renovat les infraestructures de l'avinguda Beniardà, s'estan executant les obres de renovació de la impulsió d'aigües residuals en l'avinguda Severo Ochoa, s'han col·locat nous motors de generació d'energia elèctrica en l'EDAR i han finalitzat les obres de drenatge d'aigües pluvials en els barrancs de Xixo i Foietes.
També l'espai públic local ha experimentat millores i actuacions significatives amb la creació d'una nova zona verda en La Cala, la millora de l'accessibilitat per als vianants al carrer Múrcia, actuacions de manteniment i conservació del mobiliari urbà, nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics (Severo Ochoa) o accions emblemàtiques com l'entrada en funcionament de la nova catenària de Llevant.
Igualment destacables són les accions que s'han dut a terme per a reduir el consum elèctric i a favor de l'ús d'energies renovables. Entre elles destaquen la finalització de la instal·lació de plaques fotovoltaiques en huit col·legis, al Palau d'Esports i a la ciutat esportiva Guillermo Amor, esta última gràcies a la consecució de fons europeus.
Precisament, la bona gestió a l'hora d'aconseguir diners procedents de la Unió Europea ha permés, entre altres actuacions, iniciar les obres del Centre de Mediació, haver aprovat la renovació de l'espai públic entre els carrers Maravall i Jaume I, l'adquisició de set pisos per a habitatge social o les pròximes accions de reforç contra incendis en la zona del Moralet.
Però, sens dubte, la gestió més reeixida en este sentit ha sigut la consecució de tres milions d'euros de fons Next Generation per a l'execució d'un macroprojecte de renaturalització denominat 'Verd i Aigua: Arrelament de Benidorm en el seu Entorn Natural'. Un projecte que inclou més de 15 actuacions per a incrementar les superfícies verdes, protegir tota la massa forestal, permeabilitzar la vora urbana amb les zones d'horta i cultius. En definitiva, ha explicat l'alcalde, "un projecte de renaturalització per a continuar fent de Benidorm una ciutat més resilient enfront dels efectes del canvi climàtic". La de Benidorm va ser una de les 19 propostes seleccionades en l'àmbit nacional d'entre les 64 presentades.
D'altra banda, també s'ha aconseguit adjudicar el contracte de l'Estació d'Autobusos després d'anys de litigis i s'ha iniciat la redacció del nou contracte de parcs i jardins i el de neteja d'edificis municipals.
Benidorm, igualment, continuarà sent referència a Europa gràcies a la seua aposta per la intel·ligència. Per això, la ciutat formarà part de la xarxa europea de ciutats intel·ligents i incorporarà un sistema de monitoratge d'afluència a les platges que permetrà conéixer el grau d'ocupació de les mateixes durant cada dia de l'any. El projecte, que es troba ja en una primera fase d'implantació, ha operat durant els mesos de juliol i agost en un tram d'una mica més d'1,5 quilòmetres de la platja de Ponent.
Altres àrees en les quals s'ha actuat de manera notable en estos cent dies són les de Mobilitat i Neteja Viària amb iniciatives com la reobertura dels contenidors soterrats de Coscolls o campanyes de neteja de camins rurals i penya-segats, així com altres extraordinàries de neteja de barris durant l'estiu o un pla d'aigualeig amb l'aigua reutilitzada de les piscines particulars. En matèria de Mobilitat destaca la implementació d'un mapa del temps emprat en els desplaçaments per als vianants o amb bicicleta, un sistema intel·ligent d'aparcament per a bicicletes o la millora de la mobilitat en la confluència de l'avinguda Europa amb el carrer Jaén. A més, en aqueix sentit, s'ha reobert l'avinguda Armada Espanyola després de la finalització de les obres de renovació d'infraestructures hidràuliques.
Finalment, l'equip de govern ha escomés altres actuacions que abasten a altres àrees com la finalització de 96 nínxols en el cementeri de Sant Jaume, la instal·lació de la nova gespa artificial en el camp annex a l'estadi Guillermo Amor, s'ha représ la celebració del premi 'Veí Exemplar', s'ha millorat l'accessibilitat i seguretat de l'entorn de l'Ermita de la Verge de la Mar i s'ha aconseguit la declaració de bé d'interés cultural del 'castellum' del Tossal de la Cala.
D'igual forma, en altres àrees el govern local ha impulsat la realització d'accions formatives organitzades per les AMPA, ha renovat l'enllumenat en la zona de l'Horta i ha obtingut renovar les banderes 'Q' i 'S' de l'ICTE per a les platges de la ciutat, a més de noves exposicions, conferències, mostres fotogràfiques i espectacles inclosos en la programació cultural.