EL TEMPS A BENIDORM ARA

05

10:44 AM

HORA BENIDORM

15ºC

Núvols alts

S 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La corporació ratifica la concessió de la Distinció Cultural del 9 d'Octubre a Jaume Fuster i dels premis al turisme Ciutat de Benidorm a Notícies Antena 3, F.J. Benito i Michelle Baker

El ple aprova la rescissió del contracte de la grua i la zona blava pels incompliments de l'empresa

25 setembre 2023
El pleno aprueba la rescisión del contrato de la grúa y la zona azul por los incumplimientos de la empresa

L'aprovació de l'autorreglament del Pressupost Participatiu, obri la via perquè els ciutadans puguen participar en l'elaboració dels comptes municipals de 2024.

El ple de l'Ajuntament de Benidorm ha aprovat este dilluns la proposta del regidor de Mobilitat per a incoar l'expedient de resolució contractual amb l'empresa concessionària del servei públic de la grua municipal i la zona blava pels múltiples incompliments detectats i reflectits en informes tècnics, diversos dels quals afecten condicions essencials del contracte. La proposta, que també comporta deixar sense efecte l'expedient sancionador iniciat el mes d'abril passat, ha tirat avant amb els 17 vots favorables del grup municipal del Partit Popular i de Vox i amb l'abstenció dels huit regidors del PSOE.

L'edil de Mobilitat, Francis Muñoz, ha destacat que "els informes tècnics constaten que l'empresa acumula molts incompliments i que continua incomplint, malgrat l'expedient sancionador que se li va obrir fa uns mesos i dels múltiples requisits tècnics" que se li han realitzat per a reconduir la situació. En concret, la mercantil acumula fins a set infraccions molt greus en la seua gestió, cinc de les quals són causa de resolució immediata del contracte: cobrar més del que establix la tarifa aplicable; no comunicar a l'Ajuntament la recaptació addicional d'unes suposades despeses de gestió no aprovats; reducció del personal adscrit al contracte sense autorització municipal; cessament de l'assistència tècnica actual; incompliment d'existència d'oficina oberta al públic en una via amb estacionament regulat; incompliment amb el caixer automàtic expenedor perquè no expenen diners; i, finalment, incompliment amb materials i equips d'oficina.

Francis Muñoz ha defensat que la proposta per a rescindir el contracte té com a objectiu "acabar amb un servei deficitari que presta una empresa que no s'està portant bé amb la ciutadania", després de la qual cosa també ha defensat que l'objectiu final d'esta resolució són, precisament, els ciutadans: "Ens preocupen els usuaris que estan patint diàriament este contracte". Finalment, ha lamentat que "hàgem hagut de gestionar un mal plec de condicions tots estos anys, que va ser aprovat en 2015 amb moltes presses pel govern del PSOE a les portes d'unes eleccions municipals" i ha confiat que, a partir d'ara, "els ciutadans i l'interés general isquen guanyant".

El ple de la corporació municipal també ha ratificat este dilluns per unanimitat la proposta de l'alcalde Toni Pérez, en nom de la Junta de Portaveus, per a la concessió de la Distició Cultural Ciutat de Benidorm al fotògraf benidormer Jaume Fuster Pérez, que s'atorgarà en el ple institucional del pròxim 9 d'Octubre. Per àmplia majoria, amb l'única abstenció de Vox, també ha tirat avant una altra proposta del primer edil per a la concessió dels premis de turisme Ciutat de Benidorm als espais informatius d'Antena 3, en la categoria Internacional; al periodista Francisco José Benito, en la categoria Nacional; a la periodista britànica Michelle Baker, en la categoria Local; i, finalment, a l'exsecretari autonòmic de Turisme de la Generalitat Valenciana, Francesc Colomer, en qui recaurà l'Esment Especial. Estos guardons s'entregaran dimecres que ve, 27 de setembre, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial del Turisme.

Un altre dels punts de l'ordre del dia que ha tirat avant, amb els 17 vots de PP i Vox i el rebuig del grup socialista, és l'actualització dels patrons de la Fundació Visit Benidorm de la Comunitat Valenciana, l'òrgan de col·laboració publicoprivat encarregat de la promoció turística. D'esta manera, es renoven els deu membres del Patronat el nomenament del qual correspon a l'Ajuntament, amb la incorporació de l'expresident d'Hosbec, Toni Mayor, i el catedràtic de la Universitat d'Alacant i director de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques, Josep Ivars. Tots dos participaran en este organisme com a experts independents, al costat del també expresident d'Hosbec Pere Joan Devesa i el director del CdT Domingo Devesa de Benidorm, Francisco Juan Martínez, que ja formaven part del Patronat. En representació de la corporació municipal estaran les edils del PP Ana Pellicer, Aida García Mayor i Lourdes Caselles; Cristina Escoda, del PSOE, i José Miguel San Martín, de Vox.

Per unanimitat ha sigut aprovat l'autoreglament del Pressupost Participatiu de 2024, una moció de la regidora de Participació Ciutadana, Ana Pellicer, i que permetrà que els ciutadans de Benidorm puguen participar en l'elaboració dels comptes municipals del pròxim any aportant les seues propostes, en un exercici de democràcia participativa. L'edil ha recordat que este text, aportat per la Comissió d'Avaluació del Consell Veïnal, establix que el Consistori destinarà almenys el 5% del total de la partida d'inversions a finançar les propostes presentades i més votades pels veïns, una vegada que els tècnics municipals les hagen estudiades i hagen confirmat la seua viabilitat.

En matèria urbanística, el ple ha acordat també per unanimitat l'aprovació d'un nou conveni expropiatori per mutu acord per a la construcció de l'enllaç entre la carretera Nacional 332 i la seua connexió amb l'avinguda de la Comunitat Valenciana, que donarà viabilitat al conegut com a Vial Discoteques i els accessos del futur centre comercial. Així mateix, amb els vots favorables de PP i Vox i l'oposició del PSOE també ha tirat avant la desestimació de la suspensió de l'acord plenari de data 31 de juliol de 2023, d'aprovació de l'addenda al conveni urbanística del Pla de Reforma Interior Dotacional del Programa d'Actuació Aïllada en una parcel·la del Pla Parcial 2/1 Ponent, on està projectada la nova pista d'atletisme de la ciutat, així com la suspensió del recurs de reposició interposat pel grup socialista.

Igualment, el govern local del PP ha tirat avant, amb l'abstenció del PSOE i Vox, la proposta de l'edil d'Urbanisme, Lourdes Caselles, per a esmenar un error material en el Text Refós de les Modificacions 1 a 22 de les Ordenances Particulars de l'Edificació i dels Usos del Sòl Urbans i Condicions Particulars del Planejament del PGMO de 1990; i la moció de l'edil d'Hisenda, Aida García Mayor, d'aprovació de l'Ordenança Fiscal número 9, reguladora de la taxa per participació en processos selectius, així com la modificació de l'Ordenança Fiscal número 8 reguladora de la taxa per expedició de documents administratius, per a adaptar tots dos preus al cost real d'estos servicis. Este punt ha obtingut el suport de PP i Vox i el vot en contra dels socialistes.

Pel que fa a les mocions presentades pels grups polítics, el ple ha tirat avant –amb els 17 vots de PP i Vox– una proposta presentada pel grup municipal del Partit Popular per a rebutjar qualsevol mena d'amnistia o indult generalitzat no individualitzat. El PSOE ha votat en contra.

Per contra, no ha sigut aprovada la moció presentada pel grup municipal socialista per a la celebració del 700 aniversari de Benidorm, que es commemorarà el maig de 2025, com que no ha comptat amb el suport de cap altra formació.