El Pla d'Accessibilitat Turística naix després del diagnòstic de l'accessibilitat de Benidorm, que llança un grau de satisfacció alt
Benidorm i Predif presenten el Pla que consolidarà a la ciutat com la destinació turística més accessible d'Espanya
<p><strong>El document fixa cinc objectius de millora, d'acord amb el Pla Director del DTI i els ODS.</strong></p>
L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, juntament amb el president i amb el responsable de l'àrea de Turisme Accessible de Predif (Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física), Francisco Sardón i Luigi Leporiere, ha presentat hui el Pla d'Accessibilitat Turística de Benidorm, document de treball "dinàmic" i "transversal" que permetrà a la ciutat "consolidar-se com el destí de sol i platja més accessible d'Espanya".
Toni Pérez ha explicat que este Pla naix de la col·laboració iniciada en 2017 amb Predif i una vegada que l'entitat ha realitzat "una anàlisi detallada de tota la cadena de valoració turística i de la destinació" per a avaluar "el grau d'accessibilitat de Benidorm, que se salda amb un alt nivell de satisfacció".
Segons l'alcalde, aqueixa anàlisi constituïx una "radiografia veraç i exacta sobre les condicions d'accessibilitat física, visual, auditiva i cognitiva de Benidorm", sent "una foto fixa d'on estem, quines són les nostres fortaleses i també les nostres febleses". Referent a això, el responsable de Turisme Accessible de Predif ha apuntat que "Benidorm és un destí que ha avançat i continua avançant moltíssim" en esta matèria, per la qual cosa "no és fàcil trobar aspectes de millora, encara que n'hi ha, perquè presenta condicions molt bones d'accessibilitat".
Leporiere ha detallat que l'elaboració del Pla d'Accessibilitat Turística s'ha dividit en tres fases. En la primera, s'ha realitzat "una anàlisi de la demanda" i de "l'oferta turística" tant pública com privada, que ha aconseguit "els canals d'informació", "els entorns urbans", "les condicions d'accessibilitat dels principals recursos turístics" i "transport públic". En una fase posterior es va abordar "una reflexió participativa", en la qual han pres part "tots els agents" implicats per a "detectar necessitats" que s'han plasmat en el Pla Estratègic d'Accessibilitat Turística, el disseny de la qual representa la tercera i última fase.
En aqueix Pla Estratègic i en el consegüent Pla Operatiu s'establixen cinc objectius: la millora de les condicions d'accessibilitat a l'oferta turística; la gestió de l'accessibilitat en l'àmbit turístic amb recursos humans i tècnics i involucrant, a més, al sector privat; la conscienciació i professionalització a través de la sensibilització per a visibilitzar la necessitat de l'accessibilitat, incloent-hi formació i material formatiu; la millora de la competitivitat creant autèntics productes turístics universalment accessibles; i, finalment, la promoció i millora del posicionament.
Per part seua, el president de Predif ha destacat "la voluntat política que hem trobat a Benidorm" per a donar compliment a la Llei d'Accessibilitat Universal i anar més enllà en adaptar "els seus productes turístics" per a ser "una destinació de primera qualitat en matèria d'accessibilitat. Sardón ha assegurat que "Benidorm és la destinació de sol i platja més accessible d'Espanya, i segurament de tota la Unió Europea", i ha incidit en què el compliment dels objectius recollits en el Pla d'Accessibilitat Turística "beneficien al conjunt de la població".
En línia amb el Pla DTI i els ODS
Tal com han explicat l'alcalde i Leporiere, el Pla d'Accessibilitat Turisísta està d'acord amb el Pla Director de la DTI, amb el Pla Estratègic de Turisme de la Comunitat Valenciana, i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). De fet, tal com ha incidit Toni Pérez, el Pla "està vinculat a 8 dels 17 ODS" i "dos d'ells, el 10 i l'11 –Reducció de les desigualtats, i Ciutats i comunitats sostenibles–, es treballen de forma molt específica".