CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

23:02 PM

HORA BENIDORM

12ºC

Cel clar

NO 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Després de la renovació integral de les voreres per a fer-les més accessibles, ara s'actuarà en la calçada per a renovar la xarxa de clavegueram i plantar nou arbrat

Benidorm arranca la renaturalització dels Tolls

29 setembre 2023
Benidorm arranca la renaturalización de Els Tolls.
Benidorm arranca la renaturalización de Els Tolls.

Les obres, que van començar esta setmana, són una "nova fase en la transformació de l'espai residencial dels Tolls".

L'Ajuntament de Benidorm ha començat esta setmana les obres de renaturalització dels Tolls, una actuació emmarcada en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (EDUSI) que busca millorar la petjada ambiental del barri. Estes obres, cofinançades entre els fons FEDER i el consistori, consoliden la millora d'accessibilitat i mobilitat de les voreres dels Tolls amb una intervenció en la calçada que renovarà integralment la xarxa de clavegueram i plantarà nou arbratge; un arbratge que es regarà amb aigua regenerada procedent de la depuradora.

"Esta successió d'intervencions que hem fet en el barri dels Tolls – Salt de l'Aigua van conformant un espai residencial transformat," ha explicat l'alcalde de Benidorm Toni Pérez, en la visita a les obres de hui. "Ara abordem una nova fase, la renovació del subsol i la renaturalització".

Les obres de renaturalització dels Tolls, el pressupost de la qual supera el milió i mig d'euros, actuaran en el subsol del barri: actualitzaran les xarxes d'aigua ampliant els col·lectors d'aigües pluvials, renovant la xarxa de sanejament i instal·lant una xarxa de reg per a les noves plantacions. Als carrers Itàlia, Anglaterra, Holanda i Portugal, s'instal·laran nous escocells amb arbratge per a crear noves zones d'ombra. Les obres que comencen ara tindran especial compte amb les actuacions de renovació de voreres ja realitzades que es respectaran amb detall, actuant-se de forma molt puntual en alguns elements i punts molt concrets.

"Hem actuat fins ara amb gran contundència en l'accessibilitat, millorant el trànsit per als vianants i les rutes escolars segures, i ara anem actuar sobre calçada i incrementar el número d'arbratge en un barri que ja és verd," ha afegit Toni Pérez.

"Renaturalitzar la ciutat és traslladar millors condicions climàtiques, millorar l'índex de salut, millorar la convivència en els períodes estivals amb una inversió que forma part de l'EDUSI Benidorm," ha afegit l'alcalde Toni Pérez. "Renovem les aigües pluvials i residuals per a connectar amb una altra mena d'actuacions, que se succeiran a esta, com és la generació d'aqueixa gran rotonda en la confluència de l'avinguda Alfonso Puchades."

Les obres, com la resta d'actuacions EDUSI, tindran les mínimes afeccions al trànsit rodat. "Com totes les obres, generaran alguna molèstia, però esta actuació s'ha dissenyat per a incomodar el menys possible als veïns en permetre la connexió del trànsit rodat amb totes les zones del barri," ha explicat l'alcalde. Les obres de renaturalització dels Tolls es realitzaran en diferents fases per a evitar les molèsties als veïns.

El projecte de millora en els Tolls respon a la setena línia d'actuació de l'estratègia DUSI
de Benidorm que busca la "millora de la qualitat ambiental i la petjada ecològica de l'àrea urbana i periurbana" de Benidorm. El pressupost, que ascendix a 1.524.487,68 euros, compta amb
una ajuda dels fons europeus FEDER de 762.243,84 euros.

SOBRE L'EDUSI DE BENIDORM:

El Programa Operatiu pluriregional d'Espanya 2014-2020, i del Programa Operatiu de Creixement Sostenible (POCS) impulsen l'estratègia DUSI, de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, de la qual Benidorm, tal com establix la Resolució de 4 de maig de 2018 publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) de l'Ordre de la Tercera Convocatòria HFP/888/2017, ha aconseguit optar i aconseguir un finançament de l'ajuda FEDER de 10 Milions d'euros, a través de la seua estratègia EDUSI BENIDORM.

L'EDUSI BENIDORM està composta per una sèrie d'objectius temàtics, específics, estratègics i operatius, englobats a través de 13 Línies d'Actuació, l'impacte social de la qual, mediambiental, econòmic i urbà sobre la ciutat pretén transformar una àrea urbana delimitada de la ciutat en la qual intervindre i regenerar integralment, en llaures a més de produir un impacte i millora global a la ciutat.

Audios relacionados
Corte de voz de Toni Pérez #1
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz de Toni Pérez #2
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz de Toni Pérez #3
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz de Toni Pérez #4
Audio file

Baixa

Corte Av. Andalucía

CONTACTE

Enllaços per a contactar amb l'Ajuntament de Benidorm