L'alcalde mostra les condolences de la Corporació per la defunció del polític i advocat d'ascendència benidormera, que va ser un dels ponents de la Carta Magna
Benidorm nomena 'Fill Adoptiu' a José Pedro Pérez-Llorca, un dels 'pares' de la Constitució
L'Ajuntament de Benidorm nomenarà 'Fill Adoptiu' de la ciutat a l'advocat José Pedro Pérez-Llorca, mort hui a Madrid i que va ser un dels 'pares' de la Constitució Espanyola. Així ho ha acordat este migdia la Junta de Portaveus, amb un reconeixement que se suma a la Medalla Corporativa de Benidorm que li va ser concedida el desembre de 2017.
En nom de la Corporació i de la ciutat, l'alcalde ha lamentat hui la mort de Pérez-Llorca i ha traslladat les condolences als seus familiars.
L'alcalde ha reiterat "el reconeixement de tota la corporació municipal i de la nostra ciutat" a José Pedro Pérez-Llorca "per portar a Benidorm en el seu cor, però sobretot per haver aportat el seu talent a configurar el marc constitucional que va consolidar la nostra democràcia, apostant per la convivència i el progrés d'Espanya".
Pérez-Llorca va ser un dels set ponents de la Constitució aprovada en 1978. Diputat d'Unió del Centre Democràtic (UCD) per Madrid, va ser ministre de Presidència, Administració Territorial i Afers exteriors durant els Governs d'Adolfo Suárez i Leopoldo Calvo-Sotelo. En la seua etapa com a ministre, va iniciar les negociacions per a l'adhesió d'Espanya a la Unió Europea, i va ser un dels impulsors de l'entrada d'Espanya en l'OTAN.
Jurista de reconegut prestigi i autor de nombroses publicacions, comptava amb quatre doctorats Honoris causa en Dret per la UNED de Madrid, la Universitat de Lleó, la Universitat Europea i l'ICADE A més, la Universitat de Cadis li va investir amb tal honor per ser un dels ponents de la Constitució.
Des de 2012 presidia el Patronat del Museu del Prat, i pertanyia a: la Cort Arbitral de la Cambra de Comerç de Madrid (CACCM), la Cort Civil i Mercantil d'Arbitratge (CIM), la Cambra de Comerç Internacional (CCI), l'Institut de Dret privat d'Amsterdam, la London Court of International Arbitration (LCIA), la Cort Arbitral de la Cambra de Comerç de Madrid (CACCM), la Cort Civil i Mercantil d'Arbitratge (CIM), la Cambra de Comerç Internacional (CCI), l'Institut de Dret privat d'Amsterdam, la London Court of International Arbitration (LCIA), i l'American Arbitration Association (AAA).