Esta activitat s'emmarca dins de l'extensa programació pel Dia Internacional de la Dona
Benidorm acull la projecció de 'Las hijas de Cynisca' sobre la desigualtat en el món de l'esport
La desigualtat en el món de l'esport és el tema central de 'Las hijas de Cynisca', documental de 2019 que es va projectar ahir en el Saló d'Actes de l'Ajuntament de Benidorm dins de les activitats programades per la Regidoria d'Igualtat amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Una projecció a la qual van assistir, entre altres, l'edil d'Igualtat, Ángela Zaragozí; la regidora d'Esports, Mariló Cebreros; la diputada autonòmica Marisa Gayo; i membres de la Corporació, i que va fer reflexionar al públic sobre l'equitat d'oportunitats entre homes i dones en el món de l'esport.
El documental, signat per Beatriz Carretero, dona veu a dones referents que comptaran la seua experiència en el món de l'esport, un dels àmbits on més es discrimina la dona i on menys conscients s'és d'això. En 'Las hijas de Cynisca' s'intercalen els relats de deu esportistes d'elit en actiu i retirades, dos entrenadores i una periodista-comentarista.
Concretament aqueixes 'filles' de Cynisca, princesa espartana que va ser la primera dona de la història a guanyar els Jocs Olímpics de l'Antiguitat, són: Ona Carbonell (natació sincronitzada), Almudena Cid (gimnàstica rítmica), Amaya Valdemoro (bàsquet), Bea Fernández (handbol), Dori Ruano (ciclisme), Jennifer Pareja (waterpolo), Lydia Valentín (halterofília), Carmen Martín (handbol), Jessica Vall (natació), Mary Álvarez Del Burg (voleibol), Laura Torvisco (entrenadora de futbol), Paula Tirini (entrenadora de voleibol) i Paloma Del Riu (periodista).