CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

29

10:20 AM

HORA BENIDORM

17ºC

Cel clar

S 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els experts anuncien que amb el 5G sorgiran servicis, productes i aplicacions que encara no imaginem

La taula redona "Del Big al Smart Data" alerta del "darwinisme digital" perquè desapareixeran els que no s'adapten

18 octubre 2018
La mesa redonda “Del Big al Smart Data” alerta del “darwinismo digital” porque van a desaparecer los que no se adapten

La segona taula redona celebrada en el marc del XIX Fòrum Internacional de Turisme ha servit per a analitzar el trànsit que cal fer perquè els grans volums de dades es convertisquen en dades personalitzades que ajuden a la presa de decisions correctes. El moderador d'esta trobada, el professor de la Universitat Miguel Hernández, Alejandro Rabasa, va resumir així la proposta que feia el Fòrum i que va obrir la intervenció de Susana Peña, experta en la recerca de mercat en GfK Retail and Technology Espanya.

Per a la ponent, el mercat està ja immers en el que va denominar "un darwinisme digital", segons el qual desapareixeran tots els ens que no sàpien adaptar-se a la transformació digital. Aqueixa transformació exigirà iniciar processos operatius en els quals s'han d'utilitzar les noves tecnologies per a conéixer millor als clients i per a donar una millor resposta a les seues necessitats. Açò conclou que permetrà tenir un millor model de negoci i ha subratllat que el sector turístic espanyol "ja està altament digitalitzat". Peña ha indicat que el 65% de les companyies ja compten amb equips d'anàlisis de dades, encara que un 65% també declara tenir dificultats a l'hora d'analitzar aqueixes dades. El Big Data està facilitant tenir una idea més encertada del perfil del client gràcies a l'empremta digital que va deixant a través de la seua navegació en la xarxa i del seu comportament com a consumidor. No solament açò. També ha indicat que permet conéixer l'evolució de la competència.

Luis Javier Gadea, gerent de Recerca, Desenvolupament i Innovació Turística de Segittur, considera que el Data "és el nou petroli" i que cada vegada són més les empreses i les companyies que es dediquen a la gestió de les dades, perquè s'ha vist en açò una oportunitat de negoci. Fonamentalment es dediquen a facilitar una informació més treballada i ajustada a les necessitats de cada client. També es va referir a les aplicacions a través de les quals les destinacions, siga una ciutat o un museu, poden obtenir en temps real sobre el qual està ocorrent o l'ús que se li estan donant a les zones prèviament dotades de sensors, a com es distribuïx la despesa o el flux de persones que s'està produint.

Juan Gascón, director de Continguts Digitals i Innovació d'Ametic, ha posat l'accent sobre la necessitat de treballar en nous esquemes de col·laboració publicoprivada i a desenvolupar el talent digital "que permeta fer surf –ha dit–, al tsunami digital". També recomana desenvolupar i impulsar la creativitat i el pensament crític i per seguir aprofundint en el model espanyol de Territoris Intel·ligents, on figura el pla EDUSI de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat. Gascón augura que amb el desplegament del 5G, "apareixeran servicis, productes i aplicacions que encara no imaginem". Ha assenyalat a més l'"amenaça per a aquells que no sàpien ser capaces de gestionar el canvi" que planteja la nova economia, "una economia -sosté–, interconnectada de productes i servicis i també productes que generen serveis i viceversa". Ha indicat també que "la revolució digital ens permet conéixer l'experiència del client fins i tot predir els seus comportaments futurs.

Pedro Molleda, vicepresident Business Intelligence en NH, ha fet incidència en com la tecnologia influïx en la nostra forma de viatjar i en la necessitat d'aproximar-se al client, de fer la transformació tecnològica que siga precisa per a arreplegar la informació més precisa del client i tenir un contacte més proper i personalitzat amb ell. En Business Intelligence qualsevol projecte es basa en l'ús avançat de la informació.

Alexandre Villeyra, de Mabrian, va explicar al seu torn a plataforma de Mabrian que permet observar i registrar el comportament dels visitants en totes les seues fases de decisió. Des del moment d'inspiració del viatge, passant per la cerca i la comparació de preus, fins al seu patró de reserva, comportament i despesa en la destinació. El cicle es completa analitzant el sentiment i la satisfacció que els usuaris mostren de la seua experiència tant en Xarxes Socials com en diverses plataformes d'opinió. Estos són els principals prescriptors que influiran de manera directa en la decisió de compra dels potencials nous visitants.