L'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (EPSAR) finançarà el 60% dels treballs projectats i l'Ajuntament el 40% restant
La Conselleria anuncia l'inici imminent de les obres d'adequació i millora en les estacions de bombament d'aigües residuals de Benidorm
La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha anunciat hui a Benidorm el començament imminent de les actuacions de millora en l'estació de bombament d'aigües residuals de la ciutat. Pradas ha realitzat l'anunci en el transcurs d'una visita feta a l'estació de bombament número 1, situada en la confluència de l'avinguda del Mediterrani amb la de l'Ametlla de Mar, en la qual ha estat acompanyada per l'alcalde Toni Pérez, el regidor de Cicle de l'aigua, José Ramón González de Zárate, i membres de la corporació local. Una visita en la qual també ha estat el director general d'Urbanisme, Paisatge i Avaluació Ambiental, Miguel Ángel Ivorra.
De fet, este pròxim dilluns començaran les actuacions en l'estació de bombament número 1, una intervenció "que ha sigut una reivindicació històrica des de fa molt temps", segons ha dit l'alcalde, la finalització del qual serà una realitat abans de l'inici de les festes de les Falles locals.
Els treballs en este punt consistiran bàsicament en la substitució dels calderins antiariet i els equips auxiliars associats, la substitució de tot el sistema de valvuleria, la instal·lació d'un sistema de ventilació de la sala principal de vàlvules i la desodoració de la cambra de bombes, així com la reposició del forjat de la sala de vàlvules.
Esta millora d'infraestructures es realitza en el període de l'any en què menys flux de cabals d'aigües residuals hi ha i també en la temporada amb menor afluència de visitants a la ciutat. "Es fan ara estes inversions perquè l'afecció siga la menor possible" ha precisat Pérez, que ha recordat que el trànsit en el tram de l'avinguda del Mediterrani entre l'Ametlla de Mar i el carrer Castelló estarà tancat durant el temps que duren les obres.
L'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (EPSAR) finançarà el 60% de l'obra i l'Ajuntament el 40% restant. Un muntant global que ascendix a 1,7 milions d'euros en el qual s'inclouen altres actuacions en altres bombaments. Així, l'EPSAR aportarà una mica més d'un milió d'euros i l'Ajuntament al voltant de 680.000. "Estes actuacions són les que més apreciem a Benidorm perquè generen certitud i la seguretat de tindre un sistema de depuració normalitzat, innovador i amb l'última tecnologia".
El primer edil ha insistit que Benidorm porta reclamant des de 2015 "que el que la ciutat aporta a l'EPSAR a través del cànon de sanejament era de justícia que revertira a la ciutat" però que davant la negativa de l'entitat pública "hem derivat molts recursos propis de l'Ajuntament en eixe temps". Per això, l'alcalde s'ha felicitat "perquè ara es respira un canvi en l'administració pública".
Toni Pérez ha insistit que l'estació de bombament és una infraestructura "capital" per a la ciutat i "fonamental per a portar a l'aigua residual fins a la depuradora de Serra Gelada". Infraestructura que també és "molt important per a altres municipis de la comarca". Pérez ha recalcat que l'obra va ser anunciada l'any 2017 "però ha arribat en 2023".
L'alcalde s'ha referit al tall de trànsit que es produirà en el tram afectat "en un moment molt baix de mobilitat" i afegia que "sense esta obra no podíem avançar ni completar el projecte d'ampliació de l'avinguda del Mediterrani". "És un dia feliç perquè es renova un bombament quaranta anys després de la seua posada en marxa" ha assenyalat Pérez que ha agregat que "com totes les instal·lacions, arriba un moment en què es queden obsoletes i no garantixen un bon servei".
"És de justícia agrair l'obstinació de la consellera Pradas i del president Carlos Mazón per reprendre la normalitat de les inversions en una ciutat que produïx molt a la Comunitat. No tothom és sensible i al final a qui es penalitza és als veïns i visitants de Benidorm i la comarca" ha opinat l'alcalde.
Per part seua, la consellera ha coincidit amb Toni Pérez que "Benidorm torna a ser una prioritat i tres mesos després de la meua primera visita podem dir que complim amb estes obres tan necessàries i reivindicades". Salomé Pradas ha destacat que "l'exemple de col·laboració que suposen estes obres" i ha recalcat que la Comunitat Valenciana és un exemple per a la resta "perquè el 40% de les aigües són reutilitzades. Som líders a Espanya i Benidorm és un exemple de reutilització i regeneració d'aigües".
Pradas també ha aprofitat la seua visita per a anunciar que el mes d'abril s'iniciaran els treballs d'FGV per a duplicar i electrificar la via entre l'hospital comarcal i Benidorm. "Són obres necessàries que s'havien demorat. Ens vam comprometre a fer-ho i treballarem per la tramviarització en la Marina. Este és el primer i necessari pas" ha finalitzat.