Es tracta d'una de les obres més emblemàtiques de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat de Benidorm (EDUSI), cofinançada per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)
La Confederació Hidrogràfica Del Xúquer dona llum verda a l'obra de l'Alberg Juvenil del parc de la Séquia Mare
L'Ajuntament de Benidorm podrà posar en marxa de manera immediata el procés per a la construcció d'una de les principals obres de l'EDUSI de BENIDORM, l'Alberg Juvenil del Parc de la Séquia Mare, una construcció emblemàtica per a la ciutat, i d'enormes alternatives d'ús per a la ciutadania i els turistes de Benidorm.
L'operació que consta descrita en l'EDUSI de Benidorm, "contemplarà l'Adequació del Parc de la Séquia Mare amb un centre d'interpretació dels costums de la comarca, posant el focus a les muntanyes que envolten Benidorm, per a foment de la convivència multicultural i campament, i reivindicada de la Séquia Mare com a actiu etnogràfic-cultural i turístic".
L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha indicat que "es tracta d'una intervenció de gran impacte a la ciutat, inclosa en els Objectius OT6 de l'EDUSI, per a fomentar la rehabilitació i reivindicació dels actius públics, obrint-los al turisme i a l'ús ciutadà".
Les obres, una vegada emplenats els processos de licitació i adjudicació de les mateixes tindran una duració de deu mesos, i un cost de 2.177.500,00 euros, dels quals la Unió Europea aporta 720.000 euros a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).
L'icònic disseny de l'Alberg Juvenil s'integra perfectament en l'entorn en el qual se situa, el Parc de la Séquia Mare, fent que les senderes existents al parc continuen pel mateix edifici. En este futur alberg, els usos públics (menjador, ludoteca, cafeteria, etc.) es relacionen directament amb la zona d'acampada, i la zona destinada a allotjament s'eleva en una segona planta adaptada a l'entorn per a mantindre la privacitat de les persones que en ell s'allotgen.
En opinió de l'alcalde l'Alberg Juvenil és "una de les infraestructures més importants de l'EDUSI i està vinculada sobretot als joves". La instal·lació està "en plena sintonia" amb el concepte del parc que, va recordar Pérez, "va nàixer amb un gran component esportiu i cultural lligat a la Séquia Mare, una infraestructura clau en la repoblació de Benidorm a partir de 1666".
Respecte al projecte, l'alcalde de Benidorm ha destacat que a poc a poc "anem dotant de noves inversions a un parc del qual ja gaudixen cada dia moltes persones i generem espais per a l'oci dels joves de Benidorm i d'altres punts de la nostra geografia". D'igual manera, ha afegit, la creació del Centre d'Interpretació "amplia l'oferta cultural de la ciutat".
Toni Pérez també ha subratllat que el projecte és "admirable" des del punt de vista sostenible "i està perfectament integrat en el mateix parc" i ha remarcat que "complix amb la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat" i que es convertirà en "una alternativa més per a l'estada a Benidorm".
SOBRE L'EDUSI DE BENIDORM
El Programa Operatiu pluriregional d'Espanya 2014-2020, i del Programa Operatiu de Creixement Sostenible (POCS) impulsen l'estratègia DUSI, de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, de la qual Benidorm, tal com establix la Resolució de 4 de maig de 2018 publicada en el Boletín Oficial del Estado (BOE) de l'Ordre de la Tercera Convocatòria HFP/888/2017, ha aconseguit optar i aconseguir un finançament de l'ajuda FEDER de 10 Milions d'Euros, a través de la seua estratègia DUSI BENIDORM.
L'EDUSI BENIDORM està composta per una sèrie d'objectius temàtics, específics, estratègics i operatius, englobats a través de 13 Línies d'Actuació, l'impacte social de la qual, mediambiental, econòmic i urbà sobre la ciutat pretén transformar una àrea urbana delimitada de la ciutat en la qual intervindre i regenerar integralment, en llaures a més de produir un impacte i millora global a la ciutat.