Mónica Gómez, presidenta del Pacte per l'Ocupació, destaca la col·laboració de les administracions públiques i els agents socials
El Pacte per l'Ocupació celebra a Polop una jornada sobre oportunitats laborals i transició ecològica
El Pacte per l'Ocupació de la Marina Baixa (POMB) ha celebrat hui la jornada 'La transició ecològica. Una oportunitat per a l'ocupació a la Marina Baixa', en la qual s'han abordat les possibilitats laborals que s'obrin al voltant del sector de l'ecologia i medi ambient. Una cita que ha comptat amb la presència de destacats ponents i experts en diversos sectors.
La jornada s'ha desenvolupat en el municipi de Polop, per a reforçar "el caire comarcal del Pacte i la seua aposta per treballar en tots els municipis del nostre territori", segons ha explicat la regidora d'Ocupació de Benidorm i presidenta del Pacte, Mónica Gómez.
La temàtica d'esta jornada tenia com a finalitat aprofundir en un tema tan actual com la transició ecològica i analitzar el gran ventall d'eixides laborals que oferix a qualsevol persona que vulga formar-se per a millorar la seua situació laboral o que estiga encara en el sistema educatiu i es trobe en el moment de prendre decisions sobre el seu futur.
La jornada s'ha iniciat a les 9 del matí amb el lliurament d'acreditacions i a les 9.30 hores ha tingut lloc la inauguració oficial, en la qual ha participat l'alcalde de Polop, José Luis Susmozas, i el vicepresident del Pacte i alcalde de Benimantell, Manuel Andreu Rocamora.
A les 10 hores, s'ha celebrat la primera taula del programa, sota el títol 'Contextualització. Situació climàtica a la Marina Baixa?', en la qual participava el catedràtic d'Anàlisi Geogràfica de la Universitat d'Alacant, Jorge Olcina.
La segona taula ha començat a les 11.15, i en ella s'ha abordat l''Ocupació verda i formació per a la transició, reptes i oportunitats. Necessitats i capacitació. Potencial territorial', en la qual han participat representants de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) i dels sindicats Comissions Obreres i UGT.
Finalment, la tercera de les taules, amb el títol 'Panell d'experiències. Els cicles formatius i la formació actual per a la transició ecològica', ha comptat amb docents de cicles formatius de distints IES i tècnics de LABORA.
La jornada ha finalitzat passades les 13 hores, amb la intervenció del regidor de Recursos Humans de l'Ajuntament de Polop, Sergio Pastor, i de la presidenta del POMB, Mónica Gómez, encarregada de clausurar l'esdeveniment.
Gómez ha ressaltat que un dels punts importants del funcionament del POMB és "la coordinació i col·laboració de les administracions públiques amb els agents socials i econòmics més representatius de la comarca amb la finalitat d'aconseguir els objectius plantejats". "I esta jornada és una mostra d'això" ha agregat. La presidenta del POMB ha recordat en la clausura les moltes iniciatives que ha realitzat el POMB des dels seus inicis. "Ha realitzat nombroses accions formatives i d'orientació laboral, ha col·laborat en jornades d'ocupació i formació, ha publicat butlletins informatius, directoris d'ocupació, formació i emprenedors i ha posat en marxa multitud de tallers" ha assenyalat. Gómez, a més, ha recalcat que tot això "ha sigut possible gràcies a la col·laboració dels diferents municipis, dels agents socials i les entitats col·laboradores", per la qual cosa ha advocat per "donar continuïtat" a eixes línies de treball.
L'edil ha felicitat el personal del POMB, així com a totes les entitats que han participat i organitzat la jornada i els ha animat "a seguir en esta línia de col·laboració i treball conjunt en pro de la comarca".